Vágólapra másolva!
Guillaume Roquelin vezető pozícióba kerül a mérnöki stábban, a helyét várhatóan Sergio Pérez jelenlegi versenymérnöke, Gianpiero Lambiase veszi át 2015-től.

Az Adrian Newey háttérbe vonulását követő átszervezések folyományaként a Red Bull vezető pozícióba lépteti elő a "Rocky" becenévre hallgató Guillaume Roquelint, Sebastian Vettel versenymérnökét, így a következő évtől új szakember áll munkába a német pilóta oldalán. A jelenlegi mezőnyben a négyszeres világbajnok dolgozik a leghosszabb ideje - 2009 óta - ugyanazzal a versenymérnökkel.

Newey a Belga Nagydíj hivatalos sajtótájékoztatóján elmondta, hogy szerinte a Roquelin, Paul Monaghan és Simon Rennie alkotta új stáb képes lesz meghozni a megfelelő döntéseket. Helmut Marko a Sky csatornának nyilatkozva szintén bízott a csere eredményességében. "Az átszervezések hatékonyabbá fogják tenni a csapatot" - közölte. "Sebastian tudja, milyen lesz a folytatás, mivel őt is bevontuk a megbeszélésekbe."

Rocky és Vettel Forrás: Red Bull

A pilóta új versenymérnöke Gianpiero Lambiase lesz, aki jelenleg Sergio Pérezzel dolgozik együtt a Force Indiánál. Az olasz szakember a teljes F1-es karrierjét ennél a csapatnál töltötte - 2005-ben csatlakozott hozzájuk, amikor még Jordan néven futottak -, és Pérez előtt Vitantonio Liuzzi, illetve Paul di Resta mérnöke volt.

Lambiase korábban egyébként a Torperstate nevű együttes dobosa volt, amellyel 2003-ban második helyezést értek el az MTV gáláján a kiadókkal szerződésben nem álló együttesek mezőnyében.

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!