Vágólapra másolva!
Nem indítanak vizsgálatot az ütközést követően, mivel Rosberg szándékossága nem bizonyított, ráadásul a Mercedes is tagadta azt.

A Belga Nagydíjon nem kellett sokat várni az első jelentős incidensre. Már a második körben robbant a bomba, miután Nico Rosberg az élről indulva gyengébb rajtot vett, mint csapattársa, Lewis Hamilton. Az első adandó alkalommal megpróbálta visszaszerezni tőle pozícióját, a kísérlete azonban ütközéssel végződött.

A sportfelügyelők egyik felet sem látták vétkesnek a balesetben, ezért a vizsgálat elmaradt. Bár Rosbergnek előnye származott a csetepatéból (csapattársa kiesése miatt második helyével 29 pontra növelte előnyét az összetettben), a szándékosságot csak Hamilton látta bizonyítottnak, ez azonban még nem elég ahhoz, hogy nyomozást indítsanak. Ráadásul a Mercedes főnöke, Toto Wolff is másképp értelmezte Rosberg szavait, mint Hamilton.

Az FIA szóvivője, Pierre Regent elmondta, "az FIA nem beavatkozni az ügybe. Csak akkor indítottunk volna vizsgálatot, ha a verseny leintését követően felmerült volna valamilyen új tényező."

Utólag sem vizsgálják a vitatott koccanást Forrás: AFP/John Thys

Kevin Magnussen eredetileg a hatodik helyen futott be, hosszú körökön át maga mögött tartva több világbajnokot is (Fernando Alonsót, Jenson Buttont és Sebastian Vettelt), a verseny után azonban az idejéhez hozzáadtak 20 másodpercet, mivel "nem hagyott elég helyet Alonsónak, és a pálya elhagyására kényszerítette őt."

Regent azonban kiemelte, hogy a Magnussen-féle eset nem hasonlítható a Mercedesek incidenséhez, ugyanis abban utólag sem került elő semmilyen, valamelyik félre nézve terhelő bizonyíték. "Egy zárt megbeszélésen elhangzott állítólagos nyilatkozat, amelyet a csapat később cáfolt, nem minősül annak" - hangsúlyozta.

A ponttáblázat élén továbbra is Rosberg áll, előnye több, mint egy győzelemnyi, 29 pont Hamilton előtt. Őt az immár háromszoros futamgyőztes Daniel Ricciardo követi 35 pontos lemaradással.

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!