Vágólapra másolva!
A spái ütközésük után elbizonytalanodott, ezentúl megbízhat-e benne. Elmondta, hogy csapattársa még a Belga Nagydíj előtti csütörtökön is dühöngött a hungaroringi konfliktusuk miatt.

Lewis Hamilton az alapján, ahogy Nico Rosberg a futam utáni megbeszélésen beszélt az incidensről, úgy értelmezte, hogy csapattársa szándékosan ütközött neki a Belga Nagydíjon. A brit versenyző az eset következtében defektet kapott, és sérült autójával a célig sem vezetett el, mert esélye sem volt a pontszerzésre.

Bár Rosberg, aki versenybalesetnek minősítette a koccanást, bízik benne, hogy emiatt nem romlik meg a kapcsolatuk, Hamilton nem biztos benne, hogy ezentúl is képes lesz megbízni csapattársában. "A pályán meg kell bíznunk a többiekben, hogy gondolkodnak, és szándékosan nem ütköznek nekünk" - mondta."A megbeszélésünk után már nem tudom, hogyan készüljek a következő versenyre."

A Mercedes csapatvezetője, Toto Wolff ugyanakkor kijelentette: Hamilton tévesen értelmezte a német versenyző szavait, és az istállónál mindkét fél véleményét meg fogják hallgatni.

Rosberg még csütörtökön is bosszankodott

A két versenyző között már több vitatott megmozdulás is szította a feszültséget. A nyári szünet előtti utolsó futamon, a Hungaroringen Hamilton nem fogadott szót a Mercedesnek, és a rádión többször megismételt kérés ellenére nem engedte el a más taktikán haladó Rosberget. Bár a nyilvánosság felé azt kommunikálták, hogy tisztázták az esetet, Hamilton szerint Rosberg valójában még az első spái edzésnap előtt is ezen az ügyön lovagolt.

Hamilton úgy érzi, Rosberg szándékosan ment neki Spában Forrás: AFP/John Thys

"Csütörtökön volt egy megbeszélésünk, és Nico kifejtette, hogy mennyire dühös. Azon gondolkodtam, hogy ez már három hetes ügy, és ő még mindig ezen rágódik?" - nyilatkozta. "Elmondta, hogy mennyire haragszik Totóra és Paddy (Lowe-ra, a technikai igazgatóra)."

"Ettől függetlenül azt hittem, hogy rendben leszünk, erre tessék, ez az eredmény. Érdekes."

"Pozitív szemlélettel vágtunk neki a hétvégének. Izgatott voltam. Nyolc futammal a szezon vége előtt szoros volt az állás - csupán 11 pont választott el bennünket -, és azt hittem, hogy ez a verseny szép lesz mindannyiunk számára."

Amikor arról kérdezték, hogy a Mercedes milyen szankciókat rendelhet el, Hamilton azt felelte: "Elképzelésem sincs, hogy a csapat most mit fog csinálni."

A Mercedesnél még nem döntötték el, hogy a jövőben mennyire fogják szabadon harcolni a pilótáikat.

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!