Vágólapra másolva!
A McLarenek a 6. és a 7. helyen végeztek a Belga Nagydíjon, ami manapság szép eredménynek számít a szebb napokat látott wokingi istállótól.

A remek versenyzést bemutató Kevin Magnussen a 6. helyen végzett a teljesen új aerocsomagot kapott McLarennel Spában. Azonban a verseny leintése után kapott egy 20 másodperces büntetést Fernando Alonso leszorításáért, ami a 12. helyre vetette vissza.

„Annak ellenére, hogy megbüntettek a verseny után, el kell mondanom, hogy élveztem a versenyt. Nagy örömömet leltem a vezetésben ma délután – izgalmas versenyben volt részem egy hihetetlen pályán. Kemény kihívás volt, mert körülöttem mindenkinek kissé frissebb gumija volt, mint nekem, és ők mindannyian remek versenyzők, nem épp a legkönnyebb magunk mögött tartani őket. Megpróbáltam a legjobbamat nyújtani a pozícióm védése közben – nyilatkozta a dán újonc.

„Hogy másról is szóljak, briliáns volt látni, hogy milyen sok dán szurkoló jött ki a hétvégén, hihetetlenül támogattak. Még sosem tapasztaltam ilyet, hogy őszinte legyek. Végül, de nem utolsósorban, jó volt, hogy Jenson megelőzte Fernandót, és sok pontot szállított a csapatnak.”

Jenson Button Forrás: AFP/Tom Gandolfini

Magnussen rutinos csapattársa, Jenson Button a 10. helyről indulva a 7. helyen végzett a Belga Nagydíjon. „A hosszú játékot játszottuk ma – a legtöbben hamar elvégezték az első kerékcseréjüket, én viszont úgy éreztem, hogy jó állapotban tartottam őket” – mondta a 2009-es világbajnok.

„Sok mókában volt részem a pályán, különösen akkor, amikor Kevinnel (Magnussen), Sebastiannal (Vettel) és Fernandóval (Alonso) csatáztunk a végén. Az utolsó körökben nem koccantunk Kevinnel, de egy kicsit vissza kellett vennem a 8-as kanyarban, amikor Fernando lement a pályáról, ők ketten hazárdjátékot játszottak. Ott vesztettem egy helyet Fernandóval szemben, amiért kár volt, aztán egyet Sebastiannal szemben is, de ettől még igazán élveztem, hogy részt vettem a csatákban. Ez egy olyan fantasztikus pálya! Itt mindig jó érzés vezetni” – tette hozzá a brit.

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!