Vágólapra másolva!
Sajnálja az ütközést csapattársával, mert ezzel elvesztette a győzelmet. A dobogón őt kifütyülő nézők véleményét elfogadja, de szerinte az érintettek jobban átgondolhatnák, mielőtt ilyesmit csinálnak.

A Belga Nagydíjon bekövetkezett az első ütközés a világbajnoki címért csatázó Nico Rosberg és Lewis Hamilton között: a 2. körben a német megtámadta csapattársát a hosszú egyenes végén, ám előzés helyett eltalálta Hamilton balhátsó kerekét, kilyukasztva azt. A brit emiatt végül pontot sem szerzett emiatt, míg a pole-ból induló Rosberg kénytelen volt beérni a 2. hellyel Daniel Ricciardo mögött.

A csapatnál "elfogadhatatlannak" nevezték a történteket. Rosberg egyelőre nem akart részletesen beszélni róla, mert eddig csupán a pilótafülkében ülve látta a balul elsült manővert.

"Annyit tudok, hogy gyorsabb voltam nála, és megpróbáltam megelőzni. Lezárta a belső ívet, ezért áthúzódtam a külsőre, ahol sajnos összeértünk" - mondta a Hamiltonnal való ütközésről. "A Magyar Nagydíj után megbeszéltük a történteket, amit ma is meg fogunk tenni. Újra kiértékeljük az esetet, utána pedig tovább lépünk."

"Le fogunk ülni, és megtárgyaljuk a történteket. Én is kifejtem majd a nézetemet. Sajnálom, hogy koccantunk, mert ez a győzelmembe került."

A Hamilton-Rosberg koccanás Forrás: AFP/John Thys

Reméli, hogy ettől nem fog elmérgesedni a kapcsolata gyerekkori jóbarátjával. "Bízom benne, hogy sikerül megtartani (a jó viszonyt)" - mondta. "Mindig heves lesz a küzdelem, ez az elejétől fogva nyilvánvaló volt. Mindig lesznek nehéz pillanatok."

Hamiltonnal ugyanakkor állítólag közölte, hogy ha akarja, el tudta volna kerülni az ütközést. Csapattársa ezért szándékosnak értékelte az ütközést. Rosberg erre úgy reagált, hogy a sportfelügyelőkhöz hasonlóan versenybalesetnek minősíti azt, és előzési kísérletében nem látott kockázatot.

Elfogadja a kifütyülést

A 2. helyen végző Rosberget hangosan kifütyülte a közönség egy része a dobogón. A német versenyző elfogadja a megnyilvánulásukat, de szerinte alaposabban is értékelhették volna a helyzetet, mielőtt erre vetemednek.

"Csupán annyit kérek, hogy jobban gondolják át, mielőtt így fejtik ki a véleményüket. Például elolvashatnák a szabályokat, és megérthetnék, hogy milyen vezetési normák vonatkoznak a versenyzőkre" - közölte.

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!