Vágólapra másolva!
Utólag bokszutcán áthajtásos büntetéssel sújtották a sportfelügyelők, aminek következtében elvesztette a 6. helyet és Spában szerzett pontjait. 

Csak rövid ideig örülhetett a Belga Nagydíjon megszerzett 6. helyének Kevin Magnussen: már futam közben kiderült, hogy vizsgálatot indítanak ellene az egyik védekező manővere miatt, és a sportfelügyelők úgy határoztak, hogy szabálytalanul védte a pozícióját Fernando Alonsóval szemben az utolsó körök egyikében.

A McLaren dán versenyzője a hosszú egyenesben egy alkalommal leszorította a fűre az őt támadó Alonsót, amiért utólag bokszutcán áthajtásos büntetéssel sújtották - ez azt jelenti, hogy a versenyidejéhez hozzáadtak 20 másodpercet. "A 14-es autó (Alonsóé) nagy része már a 20-as (Magnussené) mellett volt. A 20-as autó vezetője nem hagyott elég helyet a 14-esnek, és leszorította a pályáról" - áll a sportfelügyelők indoklásában.

Kevin Magnussen a büntetés miatt kicsúszott a pontszerzők közül Forrás: AFP/John Thys

Magnussen ezzel a 6.-ikról a 12. helyre esett vissza, és egyet-egyet előrelépett Jenson Button, Alonso, Sergio Pérez, Danyiil Kvjat, Nico Hülkenberg és Jean-Eric Vergne. A dán 2 büntetőpontot is kapott, így eddig 4-nél jár - 12 után egy futamos eltiltás jár.

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!