Vágólapra másolva!
Úgy véli, a Ferrari Belgiumban reális eséllyel harcolhat a dobogóért, de a versenyen a szombatinál erősebb Williamsre számít. Kimi Räikkönen hibákat követett el az időmérő végén.

A Ferrari jó formát mutatott a Belga Nagydíj első két napján, így a csapat bizakodva készülhet a vasárnapi futamra, még annak ellenére is, hogy az erős motort kívánó spái pályán előzetesen nem számítottak kiemelkedő szereplésre. Fernando Alonso azonban a pénteki edzésnapon a leggyorsabb volt a Mercedes pilótái mögött, és rajtuk kívül is csak Sebastian Vetteltől kapott ki az időmérőn.

"Ez kellemes meglepetés volt. Meglátjuk, holnap hogyan tudjuk befejezni a munkát. Remélhetőleg értékes pontokat fogunk gyűjteni" - mondta. "A Williamsek előtt végeztem, egy másodpercet vertem a csapattársamra is, aki már négyszer győzött itt. Szóval eddig tökéletes a hétvége." A dobogóról azt mondta, "a lehetőség adott rá, nem kétséges."

Fernando Alonso elégedett az időmérővel Forrás: Ferrari

Ettől függetlenül úgy sejti, hogy a Red Bullokon kívül a 6. és 9. helyről rajtoló Valtteri Bottas, illetve Felipe Massa is megnehezítheti a dolgát, mivel a Williamsnek nem erőssége a nedves pályán körözés. "Úgy gondolom, hogy a vizes körülmények kissé eltakarták a valós tempójukat. Arra számítok, hogy holnap, száraz pályán nagyon ütőképesek lesznek" - nyilatkozta Alonso.

Kimi Räikkönen a Q3-as körök első fordulója után még az 5. helyet foglalta el, de utána többen megelőzték őt. "Az autó rendben volt" - mondta a finn. "Az utolsó körömben elkövettem néhány hibát, ráadásul a felvezető körömön forgalmon is át kellett hámoznom magam, vagyis nem ideális felvezetéssel vágtam neki a körnek."

"Bár csalódott vagyok, most már csak a versenyre akarok koncentrálni. Igyekszem a lehető legtöbb helyet javítani."

Räikkönen a 8. rajtkockából vághat majd neki a futamnak. A Ferrarinál egyébként mindkét versenyző úgy döntött, hogy a nagyobb leszorítóerőt termelő első szárnyat használja a hétvégén.

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!