Vágólapra másolva!
Valtteri Bottas és Felipe Massa sem tudta megfelelően felmelegíteni a gumiját a Q3-ban a forgalom miatt, ezért végeztek hátrébb a rajtrácson, mint ahogy várták.

Bár az egyenesekben mutatott tempójuk miatt sokat titkos esélyesnek kezelték a Williamseket a Belga Nagydíj előtt, Valtteri Bottas csak a 6., Felipe Massa pedig csak a 9. helyet tudta megszerezni az esőben megrendezett időmérő edzésen. „A harmadik szabadedzés – amit megnyertem – megmutatta, hogy erős az autónk száraz időben, de az eső lehetővé tette a többi autónak, hogy felzárkózzanak hozzánk, és sajnos ma nem végeztünk annyira elöl az időmérőn, mint amennyire tudtunk volna” – nyilatkozta Bottas.

„Nem tudtam eléggé felmelegíteni a gumimat a felvezető körömben a forgalom miatt, ez pedig kritikus a számunkra, ettől az utolsó köröm trükkösebb lett, mint az előtte lévők. Azonban az egész időmérőn időt vesztettünk a második szektorban. Sokat javult a tempónk nedves időben a szezon kezdete óta, és a hatodik rajthely még mindig elég jónak számít. Holnap sokat tehetünk, ha száraz lesz az idő, akkor jó esélyünk lesz arra, hogy elkapjuk a Ferrarit és a Red Bullt” – tette hozzá a finn.

Valtteri Bottas Forrás: AFP/John Thys


Felipe Massa ugyanazzal a problémával küzdött, mint csapattársa. „Az eső nagyon trükkös volt ma, megakadályozott minket abban, hogy megmutassuk a valódi tempónkat. Jónak tűnt a tempónk a Q1-ben és a Q2-ben, de a Q3-ban a forgalom miatt nem tudtam rendesen felmelegíteni a gumikat, ami megakadályozott abban, hogy mindent kihozzak az autóból a leggyorsabb körömben" - közölte.

"Bár a pálya kezdett szárazabbá, és ezáltal gyorsabbá válni a Q3-ban, az én köröm mégis elmaradt attól, amit a Q2-ben futottam. Ez is mutatja, hogy gyorsabb is lehettem volna, ha összejött volna a köröm. Holnap új nap lesz, remélhetőleg meg tudjuk majd mutatni a valós tempónkat, és fel tudunk jönni a mezőnyben.”

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!