Vágólapra másolva!
A brit versenyző is részt vett a jeges vizes kihívásban Belgiumban, az első két szabadedzés között. Ezen kívül jónak értékelte a napját, Rosberg viszont az egyenesekben lassúnak érezte az autóját.

A Mercedes a Belga Nagydíj első napján mindkét edzésen az élen zárt, délelőtt Nico Rosberg, délután pedig Lewis Hamilton végzett csapattársa előtt. „Remek dolog visszaülni az autóba, jó érzésem volt a nap elejétől fogva. Délelőtt nem voltunk olyan erősek, de ezen sokat javítottunk délutánra. Ahogy mindig, most is sok dolgunk lesz éjszaka, de mindent egybevetve rendben volt a nap” – nyilatkozta Hamilton.

„A nap egyetlen kellemetlen része az volt, hogy ruhában vettem részt a jeges vizes kihívásban. Ez igazán hideg volt, de nem éreztem belőle túl sokat, ezért úgy vélem, még egyszer meg kell majd csinálnom, hogy rendesen részt vegyek benne” – tette hozzá a 2008-as világbajnok, aki többek között Tom Cruise-t és Will Smith-t hívta ki.

A népszerű programban egyébként a második edzés után Fernando Alonso is részt vett, aki a Ferrari elnökét, Luca di Montezemolót, továbbá Placido Domingo operaénekest és Flavio Briatorét kérte fel a produkció követésére.

Lewis Hamilton Forrás: Mercedes GP

Rosberg egy kicsit aggódik amiatt, hogy Fernando Alonso és Felipe Massa fenyegetést jelenthet rájuk, főleg az egyenesekben. „Úgy látszik, megint nekünk van a leggyorsabb autónk, de ez egy kicsit más itt, mint a többi pályán. Úgy tűnik, hogy a többi csapatból néhány srác közelebb van hozzánk, még dolgoznunk kell egy kicsit a sebességünkön az egyenesekben."

A csapatvezetés más problémákra is rávilágított. „A versenyzők nem voltak teljesen elégedettek a nap elején, keményen dolgoztak azon, hogy javítsanak az autó balanszán a délutáni hosszú etapra. A köridők nem voltak rosszak, de még mindig dolgoznunk kell azon, hogy ezeket az időkből egy rendes előnyt hozzunk ki a versenykörülmények között. Erre fogunk koncentrálni ma estétől az időmérőig” – nyilatkozta a csapatot irányító Toto Wolff.

Nico Rosberg Forrás: Mercedes GP

„Mindkét versenyzőnknek gondjai voltak a balansszal a szabadedzések különböző pontjain, de jól haladtunk a beállítások javításával a nap folyamán, így elégedettebbek lettek a nap végére. Azonban még így is sok dolgunk van ma este, hogy kihozzuk a legtöbbet az autóból” – tette hozzá Paddy Lowe technikai igazgató.

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!