Vágólapra másolva!
A Magyar Nagydíjon történt félreértéseket valószínűleg csak a csapattal tisztázták, egymással nem - Hamilton azt mondja, ők ketten nem ültek le beszélni. Rosberg azt állítja, hogy a lényeget megvitatták.

A Magyar Nagydíj után külön megbeszélésre volt szükség a Mercedesnél, mert Lewis Hamilton futam közben megtagadta a csapat arra vonatkozó kérését, hogy engedje el a más taktikán lévő, papíron gyorsabb Nico Rosberget. A brit körökön át maga mögött tartotta német csapattársát, és végül ennek köszönhetően tudott előtte, a 3. helyen célba érni.

Rosberg nem vonta kérdőre nyíltan a Mercedest az eset miatt. Lezártnak tekinti a témát, és nem akarja, hogy a média kiforgassa a szavait. "A magyar futam után volt egy kis zűrzavar, ezért szerintem az a legjobb, ha nem fűzök megjegyzéseket az ügyhöz. Nem bocsátkozom részletekbe" - jelentette ki Spában. "A lényeget átbeszéltük a verseny után, mert fontos, hogy tisztázzuk az ehhez hasonló szituációkat."

"Sokat tanultam az előző versenyből, amikhez megpróbálok alkalmazkodni a jövőben."

Lewis Hamilton megtagadta a Mercedes utasítását a Hungaroringen Forrás: Mercedes GP

Hamilton: Mi nem beszéltünk egymással

Hamilton ugyanakkor megemlítette, hogy ő nem vett részt közös megbeszélésen Rosberggel és a csapattal - a felek valószínűleg tehát legfeljebb csak a feletteseikkel vitatták meg a történteket.

"Nem volt megbeszélésünk. Nem tudom, hogy Nico mit mondott pontosan, de még egyáltalán nem ültünk le közösen beszélni (a csapattal)" - nyilatkozta. "Nem is gondolom, hogy szükség lenne rá."

"Úgy érkeztem ide (a Belga Nagydíjra), hogy egyértelmű, hogy mit kell tennem nekem és a csapatnak. Elégedett vagyok azzal, ahogy reagáltak a döntésükre" - tette hozzá. "Nincs széthúzás, nincsenek negatív érzelmek."

A világbajnoki tabellán Rosberg 11 pontos előnnyel vezet Hamilton előtt. Toto Wolff, a Mercedes csapatfőnöke a BBC-nek azt mondta az esetről, hogy a központban is végezhettek volna jobb munkát. "Valószínűleg nem kellett volna azt mondanunk Nicónak, hogy Lewis el fogja engedni. Inkább azt kellett volna, hogy nem fogja nagyon megnehezíteni dolgát."

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő fekete dobozt a jobb oldali hasábban!