Vágólapra másolva!
Szeretné meghosszabbítani a 2016 végén lejáró szerződését, de az idő nem sürgeti. Arra számít, hogy Spában és Monzában gyötrelmes hétvégéi lesznek a Ferrarinak, mert ez a két pálya nem fekszik az autójuknak.

Fernando Alonso szerződése a 2016-os szezon végéig érvényes a Ferrarinál, ennek ellenére rendszeresen szárnyra kapnak a híresztelések arról, hogy hamarabb elhagyja a világbajnoki címre évek óta hiába ácsingózó csapatot. Az utóbbi időben a Mercedesszel és McLarennel hozták legtöbbször kapcsolatba.

A spanyol versenyző korábban már elmondta, hogy egyelőre nem foglalkozik a szerződéshosszabbítással - de mindenképp a Scuderiánál szeretne maradni. "Még két év hátra van a szerződésemből, ezért nem sürget az idő, hogy aláírjak. A szándékom mindenesetre ez" - nyilatkozta a La Gazzetta dello Sportnak.

A Ferrari pár hónapja kinevezett új csapatfőnöke, Marco Mattiacci reformokat akar az istállónál. Alonso már nem egyszer hallott hasonló ígéreteket, és szeretné, ha végre látná a fejlődést. "Nem ez a lényeg, hanem az, hogy elintézzük, hogy minden rendesen működjön, és ne csupán az autót, hanem a gyárat és a különböző berendezéseket is fejlesszük."

A Ferrarihoz még nem írt alá 2016 utánra Forrás: Ferrari

A Ferrarira nehéz versenyek várnak

Miközben a Williamsnél optimistán várják a Belga és az Olasz Nagydíjat, és bíznak abban, hogy az erős motort kívánó pályákon visszaszerezhetik a konstruktőri 3. helyet a Ferraritól, az olasz csapatnál pont ellentétes a hangulat.

"A lehető legjobb konstruktőri hely megszerzésére kell törekednünk, de a Williams kőkemény ellenfél" - mondta Alonso. "A következő két versenyhelyszín fekszik nekik, ezért kemény hétvégékre számítunk. Ezt el kell fogadnunk."

"A károk enyhítésére, a pontveszteség minimalizálására lesz szükségünk a következő két futamon. A szezon utolsó szakaszában aztán ismét támadhatunk. Úgy vélem, nem igazán reális, hogy idén nyerjünk valamelyik nagydíjon."

Kimi Räikkönen ugyanakkor reméli, hogy a Hungaroringen megkezdett irányba tud tovább haladni. "Eddig nagyon nehéz volt az idény, de az előző verseny jobban sikerült. Végre nagyjából úgy tudok vezetni, ahogy akarok" - közölte Spában. "Reméljük, hogy itt is hasonló lesz a helyzet."

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!