Vágólapra másolva!
Charlie Whiting elégedett a pálya állapotával, és valószínűleg nem kell még egyszer ellenőriznie a helyszínt az októberi futam előtt.

A héten ellátogatott Szocsiba Charlie Whiting, a Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) versenyigazgatója, hogy szemrevételezze a munkálatokat az épülő versenypályán. A látottakkal elégedett volt, szerinte nem lesz akadálya az október 10-12. között először megrendezésre kerülő Orosz Nagydíjnak.

"A pálya kiváló állapotban van, meg fogja kapni a licenszet. Mindent elvégeztek a tervekkel összhangban: a kerékvetők, a kerítések, a falak rendben vannak" - nyilatkozta. "Minden megfelel a legmagasabb szintű előírásoknak, és nagyon elégedett vagyok. Habozás nélkül mondhatom, hogy a pálya 60 nappal a verseny előtt gyakorlatilag elkészült, ami ritkaság."

"A látottak megnyugtatnak, hogy a pálya teljesen kész lesz a nagydíjra."

Az első Orosz Nagydíj október közepén lesz Forrás: RIA Novosti/Mihail Mokrushin

Hozzátette, hogy valószínűleg nem kell még egyszer ellenőriznie a helyszínt a verseny előtt. A pályát a téli olimpia helyszínén alakítják ki, hossza 5,853 kilométer, és 18 kanyar van rajta. Az Orosz Nagydíj megrendezését sokan kritizálják Vlagyimir Putyin politikája miatt, bár nem valószínű, hogy emiatt bojkottálná a mezőny a futamot.

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő fekete dobozt a jobb oldali hasábban!