Vágólapra másolva!
Több forrás is arról számolt be, hogy Spában egy teljes egészében elektromos meghajtású autón gyakorolták a szerelők a kerékcseréket. Állítólag egy 2013-as modellt építettek át.

A csapatok szerelői a nagydíjhétvégék előtt tucatnyi alkalommal gyakorolják a bokszkiállásokat. A Red Bull a Belga Nagydíj előtt egy érdekes újítással kísérletezett ennek során: az Auto Motor und Sport és az Autosprint is arról számolt be, hogy szerdán egy teljesen elektromos meghajtású autón gyakorolták a szerelők a műveleteket. A hírek szerint egy 2013-as RB9-et építettek át.

"Ez az új Formula E" - utalt viccesen az elektromos meghajtású autókkal rendezett, ősszel induló új versenysorozatra a Red Bull egyik szerelője az Auto Motor und Sportnak nyilatkozva. Többek között a Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) technikai küldötte, Jo Bauer is csodálkozva figyelte a csapat újítását.

Arról egyelőre nincs információ, hogy a csapatnak mik a jövőbeli szándékai az elektromos meghajtással.

A Forma-1-ben maradnak a hagyományos meghajtású autóknál Forrás: AFP

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő fekete dobozt a jobb oldali hasábban!