Vágólapra másolva!
Christian Horner kevés esélyt lát arra, hogy Belgiumban és Olaszországban a győzelemért szálljon harcba a Red Bull. A kármentés lesz a céljuk.

A Red Bull pesszimistán készül a bajnokságban soron következő Belga és Olasz Nagydíjra, mert a két pálya gyors jellege nem fekszik az autójuknak. Ez már az előző években is így volt, de Christian Horner csapatfőnök alig lát esélyt arra, hogy megint győzelmeket ünnepelhessenek Spában és Monzában, mint tavaly.

"Szingapúr kínálhatja a következő nagy esélyt nekünk" - utalt a szeptember végi versenyre. "A következő két futam a kármentés jegyében fog telni nálunk. A Force India újjáéledhet, a Williams és a McLaren gyors lesz, meg nyilvánvalóan a Mercedes is."

"A következő két versenyből ki kell hoznunk, amit lehet. Utána a tengerentúli helyszíneken próbálhatunk meg ismét nagyot alkotni."

Daniel Ricciardo megnyerte a Magyar Nagydíjat Forrás: AFP

Horner szerint a Red Bullnak Spában egy esetleges eső adhat némi reményt, Monzában pedig az, hogy talán a kanyarokban visszahozhatnak valamennyit az egyenesekben elszenvedett hátrányukból. A csapat néhány verseny óta új szemlélettel variál a beállításokkal, hogy ellensúlyozzák a Renault motor teljesítménybeli lemaradását.

A Red Bull idén két győzelmet jegyzett, mindkettő Daniel Ricciardo nevéhez fűződik.

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő fekete dobozt a jobb oldali hasábban!