Vágólapra másolva!
Luca di Montezemolo úgy véli, Enzo Ferrari büszke lenne a vállalat jelenlegi eredményeire. A Forma-1-es csapatról azt mondta, szerinte sokat fejlődött.

Luca di Montezemolo, a Ferrari elnöke a csapat honlapján emlékezett meg a vállalat alapítójáról, akinek a halálának csütörtökön volt a 26. évfordulója. Szerinte Enzo Ferrari elégedett lenne a márka jelenlegi helyzetével.

"1991-ben, amikor a vállalat élére kerültem, sokat átvettem az elveiből: a folyamatos innovációt, a gyors döntéshozatalt, valamint azt, hogy soha sem szabad beérni a 2. hellyel" - közölte Montezemolo. "Biztos vagyok benne, hogy Enzo örömmel látná a növekedésünket. 62 országban vagyunk jelen, sok pénzt fektetünk a gyártási és műszaki újításokba, mindig a saját embereinket helyezzük előtérbe."

Utóbbit példázza, hogy tavasszal házon belül kerestek új személyt a Forma-1-es csapat élére, miután Stefano Domenicali lemondott posztjáról, és Marco Mattiaccira esett a választásuk, aki előzőleg a Ferrari ázsiai illetve észak-amerikai divízióját vezette. Montezemolo úgy látja, hogy az elmúlt időszakban javult a csapat, amely a konstruktőri tabella 3. helyéért harcol a Williamsszel.

Luca di Montezemolo (balra) elégedett a vállalat teljesítményével Forrás: AFP/ /Giuseppe Cacace

"A célunk az, hogy a lehető leghamarabb visszaszerezzük korábbi versenyképességünket, és mindent elrendezzünk ahhoz, hogy újra rátérjünk a nyerő ösvényre" - mondta. "Sokat javultunk, bár nem mindig látszódik a kemény munka eredménye."

Az elnöknek az is tetszik, hogy a Forma-1 reformjait sürgető kampánya nem talált süket fülekre. "Örömmel tapasztaljuk, hogy a sportág legfőbb szereplői egyetértenek velünk a Forma-1 megreformálásának szükségével, amit mi vetettünk fel először. Javaslatunk arra irányul, hogy növeljük a látványosságot, kezdve az átláthatóbb szabályokkal. A nézőket kell előtérbe helyezni, főleg a fiatalabb generációt" - véli.

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő fekete dobozt a jobb oldali hasábban!