Vágólapra másolva!
A francia versenyzőnek megvan az elmélete arról, hogy miért küszködik egykori csapattársa idén a Ferrarinál.
Kimi Räikkönen Forrás: Ferrari

Romain Grosjean két évig (2012–13) volt Kimi Räikkönen csapattársa a Lotusnál, aztán az idei szezonra a finn visszatért a Ferrarihoz, ahol 2007-ben világbajnoki címet szerzett. Idén azonban nem megy a finn versenyzőnek a Scuderiánál: csak a 12. helyen áll a bajnokságban, és az eddigi 11 futamon még egyszer sem tudott jelenlegi csapattársa, Fernando Alonso előtt végezni.

Grosjean, aki mindkét Ferrari-versenyzőnek volt már csapattársa, úgy véli, azért ilyen egyértelmű az erősorrend jelenleg az olasz istállónál, mert Räikkönent sokkal érzékenyebben érintette az idei szezonra bevezetett rengeteg szabályváltozás.

„Tudom, hogy mit nem szeret, ezért gondolom úgy, hogy az idei autók nem fekszenek neki túlságosan” – nyilatkozta Grosjean az Autosportnak. „Arra van szüksége, hogy az autó eleje jól tapadjon, de az idei autója nem adja meg neki ezt az érzést. Nehéz elmagyarázni, de egy ilyen dolog le tudja törni az ember magabiztosságát” – tette hozzá.

Romain Grosjean Forrás: Lotus

Grosjean rövid ideig Alonso csapattársa is volt 2009-ben a Renault-nál, mielőtt a spanyol elszerződött a Ferrarihoz. „Szerintem mindketten nagyon erősek. Amikor Fernandóval voltam egy csapatban, akkor még nagyon tapasztalatlan voltam, és az autónk sem volt a legjobb. De ő mindig felül tudott kerekedni a körülményeken, és mindig kihozta a 100 százalékot az autójából, még akkor is, ha egy körön belül három különböző stílusban kellett vezetnie, ami nagyon jó” – folytatta Grosjean.

„Kimi gyors volt és egyenletes teljesítményt nyújtott, képes volt felépíteni egy versenyhétvégét. Jó volt vele egy csapatban lenni, még akkor is, ha nem volt közöttünk túl sok párbeszéd” – tette hozzá.

„Mindketten mások, de nehéz összehasonlítanom őket, mert a karrierem más-más fázisában voltam a csapattársuk. A szezon előtt nem mertem volna fogadni arra, hogy idén melyikük teljesít majd jobban, nagyon erős versenyzők.”

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő fekete dobozt a jobb oldali hasábban!