Vágólapra másolva!
Ez Vijay Mallya véleménye, aki szerint a fiatal finn "mindenkit sokkolt" a teljesítményével. A Force India tulajdonosát Ricciardo remeklése is meggyőzte.

A Force India főnöke, Vijay Mallya úgy véli, a 2014-es év első 11 futama után egyértelműen Valtteri Bottas nevezhető az idény sztárjának. A Williams versenyzője pályafutása második Forma-1-es idényében magabiztosan veri csapattárást, Felipe Massát, és az Osztrák, Brit és Német Nagydíjakon zsinórban háromszor felállhatott a dobogóra. Az idei szezonra feltámadt Williamsszel eddig 95 pontot gyűjtött - 55 ponttal többet, mint tapasztalt csapattársa -, és a világbajnoki tabella 5. helyén áll.

"Kétség sem férhet hozzá, hogy eddig Bottas az idény sztárja" - nyilatkozta Mallya az Autosportnak. "A GP3-ból érkezett, és Massa mellett kell helytállnia, aki nagyszerű versenyző. Szerintem először mindenki azt gondolta, hogy Bottas fél másodperces hátrányban lesz."

Bottas legjobb eredménye a Német Nagydíjon elért 2. hely volt Forrás: AFP

Az indiai szerint a fiatal finn "mindenkit sokkolt" a teljesítményével, és bebizonyította, hogy nyomás alatt is képes remek munkát végezni. "Megvan benne a gyilkos ösztön, de ahhoz is elég érett, hogy higgadt maradjon" - vélekedett.

Mallya egy másik fiatal versenyző, Daniel Ricciardo munkáját is dicsérte, aki Sebastian Vettel csapattársaként idén már két futamot nyert, és a németet 3 hellyel megelőzve a világbajnokság 3. helyén áll. "Ő is nagyon meggyőző teljesítményt nyújt" - mondta az ausztrálról, aki a Toro Rossótól érkezve idén mutatkozott be a címvédő istállónál. "Szerintem a Red Bull sem érti igazán, hogy mi történik."

Bár Mallya a saját versenyzőit nem említette az idény eddigi legjobbjai között, minden jel arra utal, hogy a következő szezonra is szeretné megtartani Nico Hülkenberget és Sergio Pérezt.

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő fekete dobozt a jobb oldali hasábban!