Vágólapra másolva!
A Lotushoz az idén csatlakozó egyszeres futamgyőztes állítja, rendszeresen csapattársa előtt szokott haladni, legalábbis amíg az autója ezt megengedi. Bízik a pontszerzésben, és úgy véli, az autója sokkal jobb, mint a szezon elején volt.

A Lotus Kimi Räikkönen távozása után Pastor Maldonadónak adott lehetőséget, hogy tehetségét bizonyítsa, illetve szponzora, a venezuelai állami olajtársaság segítségével kihúzza a csapatot a gödörből, amelybe az utóbbi évek során pénzügyi téren süllyedt enstone-i székhelyű istálló.

A tavalyi szezonban szárnyaló Lotus autói az idén a megbízhatósági gondokon túl lassúak is, így egyelőre nem tudták még csak megközelíteni sem 2013-as eredményeiket. Romain Grosjean 8 pontot szerzett az első tizenegy versenyen, Maldonado viszont egyetlen egyet sem gyűjtött.

Az Autosport kérdésére, hogy szerinte hol lehet esélye pontot szerezni, így válaszolt: „Spát és Monzát elfelejthetjük, de az olyan pályákon, ahol a motorerő kevésbé fontos, a pontszerző helyekért fogunk harcolni."

„Az autó sokkal vezethetőbb, mint korábban volt. Javult a balansza, és én is magabiztosabban érzem magam, mert már ismerem a csapatot" – tette hozzá.

Maldonado úgy érzi, a technikai problémák hátráltatják Forrás: Farkas Péter (Origo)

A helyzetet ugyanakkor árnyalja, hogy a Renault motor továbbra is gyengébb a Mercedesénél. „Nehéz megmondani, eredményesek leszünk-e vagy sem, főként a motorunk hiányosságai miatt" – ismerte el.

Maldonado eddig a tizenegyből egy alkalommal tudta magát Grosjeannál jobb rajthelyre kvalifikálni, és azokon a versenyeken, amelyeken mindketten célba értek, szintén egyszer végzett a csapattársánál jobb helyen. A venezuelai pilóta szerint azonban van valami, ami árnyalja a képet: „Gyakran a csapattársam előtt vagyok, amikor az autó nem sérült" – állítja. „Mindig arra törekszem, hogy a legjobbamat nyújtsam, próbálom emellett a csapat lelkesedését szítani, és közben jó eredményeket elérni."

Maldonado úgy véli, Grosjean „gyors pilóta, nagyon tapasztalt,és jobban ismeri a csapatot, mint én. Egymástól is sokat tanulunk, ami szintén fontos." A jövőre várhatóan Mercedes motorokra váltó csapat július közepén megerősítette, hogy 2015-ben is náluk fog versenyezni a futamgyőztes kolumbiai

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő fekete dobozt a jobb oldali hasábban!