Vágólapra másolva!
Bár Ecclestone kilátásba helyezte, hogy vele is konzultálnak a Forma-1 problémáiról, mások fanyalogva fogadták az ötletet. Ráadásul a csütörtökre tervezett csúcstalálkozót is elhalasztották Toto Wolff távolléte miatt.

A Magyar Nagydíj hétvégéjén derült ki, hogy a Benetton és a Renault egykori csapatfőnöke, Flavio Briatore is bekerülhet abba a bizottságba, amelynek ki kell dolgoznia az F1 nézettségének növelésére szolgáló terveket. Briatore híres arról, hogy az autók műszaki tartalma helyett a showelemeket helyezi az előtérbe.

Niki Lauda azonban úgy érzi, nincs szükség a közreműködésére. „Miért kellene nekünk Flavio? Bernie (Ecclestone) van a felelős pozícióban, és ott is kell maradnia" – mondta a Daily Mailnek. „Szerintem Bernie-vel kell együtt gondolkodnunk, ő lát rá a legjobban arra, hogy miben tudnánk fejlődni."

Bár Briatore lehetséges szerepvállalását éppen Ecclestone vetette fel, az Auto Motor und Sportnak később már ő is az mondta: „Nincs szükségünk Flavióra. Elboldogulunk magunktól."

A Forma-1 néhány vezetője – Ecclestone, valamint Marco Mattiacci, Toto Wolff, Christian Horner és Bob Fernley, rendre a Ferrari, a Mercedes, a Red Bull és a Force India főnöke – csütörtökön Londonban tartott volna válságértekezletet a nézettség csökkenésének megállításáról. Ám a találkozót az Auto Bild szerint szombatra halasztották, mert Wolffnak orvosi vizsgálaton kellett részt vennie a múlt heti kerékpáros baleset során szerzett sérülései miatt.

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő fekete dobozt a jobb oldali hasábban!