Vágólapra másolva!
A rendszer kiszerelése miatt felszedhet pár kilót, ami szerinte erősebbé teszi őt a szezon második felére. Azt ígéri, nem fog összeroppanni a nyomás alatt.

Lewis Hamilton úgy véli, a Német Nagydíj előtt betiltott interlink felfüggesztés, a FRIC hiánya segíthet neki abban, hogy előnyhöz jusson a Nico Rosberg ellen folytatott világbajnoki küzdelemben. Bár a rendszer betiltása az elmúlt két futam alapján nem okozott különösebb változást az erősorrendben, Hamilton úgy gondolja, közvetett módon mégis profitálhat belőle. A FRIC kiszerelése ugyanis könnyebbé tette az autókat, ezért a Rosbergnél nehezebb Hamiltonnak nem kell olyan keményen diétáznia, hogy ne kerüljön hátrányba a csapattársával szemben.

„A nyári szünetet arra használom majd, hogy újra feltöltődjek energiával, és még fittebb legyek" – mondta a brit, aki 11 futam után 11 pontos hátrányban van Rosberghez képest. „Én is nagyon könnyű vagyok, és (a FRIC nélkül) az autónk még könnyebb lett, ezért a szünet alatt felszedhetek magamra egy kis súlyt."

Hamilton úgy érzi, jól viselte az elmúlt hetek nehézségeit Forrás: AFP

Erősebben térne vissza

Hamilton persze hozzátette, hogy „csak izmot, és nem zsírt" fog magára szedni, „ennek köszönhetően pedig fizikailag és mentálisan is erősebben fogok visszatérni." Hamilton továbbá erőt merít abból is, hogy az elmúlt hetekben tapasztalt nehézségek ellenére nem került nagy hátrányba Rosberghez képest a bajnoki tabellán. Noha a legutóbbi két futamot az időmérőn jelentkező műszaki problémák miatt a mezőny hátuljából kellett megkezdenie, Németországban és a Magyarországon is felállhatott a dobogóra, sőt a Hungaroringen Rosberg előtt ért célba.

„Az utóbbi két hét sok kihívást tartogatott, nagyon nehéz volt, és alaposan próbára tett" – mondta. „Szerintem fontos, hogy sikerült összeszedettnek maradnom. Néhány helyen azt írták, hogy össze fogok roppanni a nyomás alatt. Remélem, sikerül megmutatnom, hogy ez nem igaz, és továbbra is versenyben vagyok a bajnoki címért."

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő fekete dobozt a jobb oldali hasábban!