Vágólapra másolva!
A finn szerint a Magyar Nagydíjon nyújtott teljesítménye azt mutatja, hogy a kezdeti nehézségek után javulhat a formája, de a Ferrari lemaradása még számos területen jelentős.

Az év eleje óta küszködő Kimi Räikkönen úgy érzi, a Magyar Nagydíjon nyújtott teljesítménye talán az első jele volt annak, hogy a Ferrarival együtt kilábalhat az idei év nehézségeiből. A finn a Hungaroringen a 16. helyről indulva ért fel a 6. helyre, és ezzel a legjobb eredményét érte el, mióta az idei szezonra visszatért a Ferrarihoz.

Räikkönen az idény eddigi futamain nem találta az összhangot a Ferrari idei autójával, a Magyar Nagydíjon azonban sokkal jobban érezte magát az F14 T-ben. Szerinte ez azt bizonyítja, hogy a Ferrari jó irányba halad. „Most jobban szórakoztam, mert kicsit jobbnak éreztem az autómat. Ez nyilvánvalóan megkönnyítette a dolgomat" – magyarázta. „Végre keményen hajthattam és harcolhattam, míg korábban mindig a védekezésre kellett figyelnem, hogy ne veszítsek újabb pozíciókat."

Räikkönen még mindig csak a 12. helyen áll a bajnokságban Forrás: AFP

„Ez azt jelenti, hogy valamit jól csinálunk, és már látjuk a fényt az alagút végén" – jelentette ki Räikkönen, aki 11 futam után csak a 12. helyet foglalja el a bajnokságban. „Az autónk elég jól működött, csak az egyenesben lehettünk volna kicsit gyorsabbak, hogy felvehessük a harcot a Mercedes motoros csapatok ellen."

Räikkönen azonban tisztában van vele, hogy „egy eredmény még nem változtat az összképen", és a Ferrari formája még messze van az ideálistól. „Úgy tűnt, Monacóban és a Hungaroringen kicsit jobbak voltunk, de még mindig rengeteget kell dolgoznunk ahhoz, hogy elégedettek legyünk" – mondta.

„Most én is kicsit jobb eredményt értem el, és a csapat is több pontot szerzett. Az igazság azonban az, hogy óriási változást nem tapasztaltunk" – jelentette ki a 2007-es világbajnok. „Még mindig vannak problémáink, számos területen kell javulnunk – például a mechanikai tapadás, a leszorítóerő és a motorerő terén."

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő fekete dobozt a jobb oldali hasábban!