Vágólapra másolva!
Az ügyvédei állítólag már meg is tették az ajánlatot, amelynek elfogadásáról a vádnak augusztus 8-áig kell döntenie. A peres eljárás túl nagy stresszt jelent a 83 éves Ecclestone számára.

Idő előtt véget érhet a Bernie Ecclestone ellen zajló per, amely a müncheni bíróságon eredetileg októberig elhúzódhatott volna. A Forma-1 nagyura ellen a Gerhard Gribkowsky-féle vesztegetési botrány miatt indítottak pert, az ellene felhozott vádak szerint ugyanis kenőpénz kifizetésével biztosította, hogy számára kedvezően záruljon a Forma-1 legutóbbi tulajdonoscseréje.

Ecclestone az április óta zajló per során végig kitartott az ártatlansága mellett, sőt számos tanú vallomása is segítette a helyzetét. A DPA német hírügynökség azonban megtudta, hogy a brit ügyvédei kedden benyújtottak egy kérelmet, mely szerint Ecclestone mégis peren kívül szeretne megegyezni a Bayern LB nevű német bankkal. Noha az ügyvédek szerint a tulajdonrészét – a vád szerint áron alul – a CVC Capital Partnersnek eladó bankot nem érte kár az ügylet során, Ecclestone mégis hajlandó lenne kifizetni nekik 25 millió eurót, ha ezzel véget vethetne az ellene zajló pernek.

Ecclestone-nak számos tárgyaláson kellett megjelennie április óta Forrás: AFP

Ecclestone annak ellenére nem szeretné folytatni a pert, hogy az ügyvédei szerint az ellene felhozott vádak „erősen megkérdőjelezhetőek", és állítólag egyre nagyobb esély lenne arra, hogy büntetlenül kikerül a botrányból. Az ügyvédek állítása szerint az eljárás „rendkívül stresszes" a 83 éves üzletember számára, ezért döntött inkább a pénz kifizetése mellett.

Az Auto Motor und Sport szerint a vád megfontolja, hogy elfogadják-e Ecclestone ajánlatát, amely augusztus 8-áig érvényes.

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő fekete dobozt a jobb oldali hasábban!