Vágólapra másolva!
Az ausztrál úgy véli, a csapat érdeme, hogy ilyen könnyen be tudott illeszkedni. Horner szerint a hungaroringi győzelem még kielégítőbb, mint a kanadai.

Daniel Ricciardo idei második győzelmét aratta a Magyar Nagydíjon, miután a felszáradó pálya és két Safety Car-fázis alaposan megkavarta az erősorrendet a Hungaroringen. A Mercedeseken kívül továbbra is Ricciardo az egyetlen, aki idén versenyt tudott nyerni, ráadásul úgy, hogy első Red Bullos évében a négyszeres világbajnok Sebastian Vettellel kell csapaton belül megküzdenie. Az ausztrál a bajnoki tabellán is jóval a német előtt jár, 43 pont és három helyezés választja el őket.

Ricciardo a hungaroringi győzelme után elmondta, a Red Bull hozzáállása is rengeteget segített neki abban, hogy megszilárdítsa a helyét a Forma-1 élmezőnyében. „Köszönetet kell mondanom a csapatnak" – nyilatkozta. „Az istállónak is óriási szerepe van abban, hogy a szezon első felében két győzelmet is tudtam aratni. Hagyták, hogy nyugodtan beilleszkedjek, és megtaláljam a helyem a csapatban."

Ricciardo hálás a csapatának Forrás: AFP

Az ausztrál szerint rendkívül nagy segítséget jelentett, hogy a Red Bull nem támasztott elé túl nagy elvárásokat az idény elején. „Soha nem helyeztek túl nagy nyomás alá, hagyták, hogy a saját ritmusomban alkalmazkodjak" – magyarázta. „Azt hiszem, mindkét fél számára ez bizonyult a legjobb megoldásnak."

A Red Bull csapatfőnöke, Christian Horner elmondta, a hungaroringi győzelem még nagyobb elégedettséggel töltötte el a csapatot, mint a kanadai. Akkor ugyanis úgy sikerült nyerniük, hogy Lewis Hamilton kiesett, Nico Rosberg pedig szintén műszaki problémákkal küzdött, a Magyar Nagydíjon viszont mindkét Mercedes nélkül célba ért.

„Jól működött a stratégiánk, és Daniel is nagyszerűen vezetett" – mondta. „A bokszkiállásaink jól sikerültek, Daniel előzési manőverei kitűnőek voltak, és sikerült legyőznünk két Mercedest, amelyek ezúttal nem küszködtek műszaki problémákkal."

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő fekete dobozt a jobb oldali hasábban!