Vágólapra másolva!
A kis csapat júliusban több mint 40 fős leépítést hajtott végre, de a menesztett alkalmazottak úgy vélik, közben megsértették a munkajogi törvényeket.

A Caterham Forma-1-es istállója július elején új befektetők kezébe került, és a menedzsment azonnal jelentős változtatásokat hajtott végre a személyzetben. A hatékonyabb működés érdekében megváltak több mint 40 szakembertől, köztük a csapatmenedzsertől, Graham Watsontól, a helyettes technikai igazgatótól, Jody Eggingtontól, valamint a pályán zajló műveletekért felelős Gerry Hughes-tól, a csapatfőnöki pozícióban pedig Christijan Alberst ültették Cyril Abiteboul helyére.

Az elbocsátott alkalmazottak - akiknek egy része a 2010-es debütálás óta szolgálta a csapatot - azonban úgy vélik, hogy korábbi munkaadójuk megsértette az Egyesült Királyságban érvényes munkajogi törvényeket, ezért pert indítanak.

Az elbocsátott alkalmazottak beperlik a Caterhamet Forrás: Farkas Péter (Origo)

"A Caterham alkalmazottainak tömeges elbocsátása előzetes figyelmeztetés és egyeztetés nélkül történt. A csapat ellen nagy összegű kártérítési pert indítunk" - jelentették ki egy közleményben. "A Caterham azon ígéretét is megszegte, hogy az elbocsátott alkalmazottaknak legalább kifizeti a júliusi bérét. A jogászok megteszik a szükséges lépéseket."

"Azt is kérjük, hogy az FIA - mint felügyelő hatóság - teljes körűen vizsgálja ki az F1-es csapat eljárását az ügyben, illetve a közelmúltban történt tulajdonosváltás körülményeit."

A Caterham, ahogy fennállása korábbi négy évében, úgy az idén sem szerzett még pontot, és az utolsó helyen áll a csapatok között a tabellán.

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő fekete dobozt a jobb oldali hasábban!