Vágólapra másolva!
Az autójuk képességei alapján kiemelkedő eredménynek számít a hungaroringi 2. és 6. helyük, de Marco Mattiacci csapatfőnök tisztában van vele, hogy az eredményt befolyásolták az átlagostól eltérő körülmények is

A Ferrari mindkét versenyzője idei legjobb eredményét jegyezte a Magyar Nagydíjon, a csapat így visszavette a konstruktőri 3. helyet a kevésbé jól taktikázó Williamstől.

A vizes pályán kezdődő, majd két biztonsági autós periódussal tarkított futamon Fernando Alonso az 5. helyről rajtolva ügyesen menetelt előre, és a győzelmet is csak 3 körrel a cél előtt bukta el a frissebb gumikon támadó Daniel Ricciardóval szemben. A világbajnoki cím két állva maradt esélyesét, a Mercedes párosát ugyanakkor sikerült maga mögött tartania.

Kimi Räikkönen eközben a Ferrari időmérős bakija után a 6. helyre kapaszkodott fel. A maranellóiak jól lavíroztak a változó körülmények közepette, és a csapatot április óta irányító Marco Mattiacci tudja, hogy a számukra kedvező külső tényezők is kellettek a jó eredményhez.

A Ferrari nem bízza el magát Alonso dobogós helyétől Forrás: Farkas Péter (Origo)

"Ez csupán egyetlen lépés a néhány hónapja megkezdett utunkon. Fernando 2. helye növeli az önbizalmunkat, és jelzi, hogy ka özös erőfeszítéseink helyes irányba mozdítják a Ferrarit a csúcs felé törve" – mondta.

„Ugyanakkor objektíven kell értékelnünk az eredményt, mert az időjárás és a pályaviszonyok elsimították az autók közötti különbségeket, vagyis nem csaphatjuk be magunkat" – ismerte el a csapat által kiadott hivatalos nyilatkozatában. A futam utáni sajtótájékoztatón hozzátette, hogy "csak nagyon visszafogottan szabad örülnünk ennek a 2. és 6. helynek."

Räikkönen eredményének is örül

Alonso nem bánkódott nagyon az elvesztett győzelem miatt, az autója képességeit figyelembe véve a 2. hellyel is ki volt békülve. Räikkönen elégedett volt az autójával, a főnöke pedig vele.

"Nagyon örülök, hogy Kimi újra megtalálta a formáját, fantasztikus versenyt futott" - mondta Mattiacci, majd megismételte szavait a Ferrari teljesítményéről. "A helyén kell kezelnünk az eredményt. Még mindig lemaradásban vagyunk az élmezőnyhöz képest."

"Nem hiszek a szerencsében" - tette hozzá. "Szerintem a legjobbat hoztuk ki a versenyből, de nem a 2. hely a célunk."

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő fekete dobozt a jobb oldali hasábban!