Vágólapra másolva!
A korábbi csapatfőnök tagja lesz annak a munkabizottságnak, amelynek célja javaslatok kidolgozása a sportág látványosabbá tételére.

Hónapok óta napirenden van a Forma-1 kulcsfiguráinak körében, hogy meg kell állítani a nézettség visszaesését. Mind a televíziós közvetítések, mind a versenyekre kilátogató közönség nézőszáma csökken, és Bernie Ecclestone legújabb terve az, hogy néhány csapat képviselőivel, illetve másokkal egyeztetve megoldást találjanak a problémára, növelve a sportág vonzerejét. Az első megbeszélésre a Magyar Nagydíj szombati napján került sor.

"Bernie kifejezte a szándékát, hogy tárgyaljon a csapatokkal, milyen módon lehetne javítani a Forma-1 látványosságán" - közölte a Mercedes kereskedelmi ügyeit irányító Toto Wolff a Hungaroringen. Elmondása szerint a szaksajtó elismert tagjainak véleményét is megkérdezik.

Az F1 nézettsége az izgalmas versenyek ellenére csökken Forrás: Farkas Péter (Origo)

"Valószínűleg az újságírókat is bevonjuk majd, nehogy megint pocséknak tartsák az ötleteinket" - utalt például a duplapontos idényzárót ért kritikákra. "Néhányan összegyűlhetnek kitalálni, hogy mit tegyünk. Nehéz lenne mindenkit meghívni, mert túl úgy sokféle prioritás és megoldási kísérlet születne."

A bizottságban a korábbi F1-es csapatfőnök, Flavio Briatore is benne lesz, akinek a karrierje a sportágban akkor ért véget, amikor kiderült a szerepe Nelsinho Piquet szándékos 2008-as szingapúri ütközésében. Az a baleset segített a Briatore által irányított Renault-nak, hogy Fernando Alonso révén nyerhessen egy futamot.

Mindig csak a negatívumok

Christian Horner, a Red Bull csapatfőnöke a Magyar Nagydíj pénteki sajtótájékoztatóján ingerülten reagált egy újabb olyan kérdésre, amelyben a Forma-1 politikáját firtatták. Eric Boullier egyetértett vele abban, hogy a túl sok fanyalgás árt a sportágnak.

"Ha állandóan a negatívumokról beszélünk, akkor negatív tartalmak fognak megjelenni a sajtóban is, vagyis közös a felelősségünk" - ismerte el. "A lelombozó hírek terjesztése azonban elvonja az emberek figyelmét a sport iránti szenvedélyről, ezért nem fognak többé követni bennünket."

Elemzésünk itt olvasható arról, hogy miért az elmúlt években megszokottnál izgalmasabb versenyek dacára csökkenhet a Forma-1 nézettsége.

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő fekete dobozt a jobb oldali hasábban!