Vágólapra másolva!
Elnézést kért a csapatától, amiért Péreznek is nekiment a kicsúszása előtt. A mexikói is sajnálja, hogy a Force India értékes pontokat veszített el a Magyar Nagydíjon.

Csalódottan fog távozni a Hungaroringről a Force India, miután mindkét versenyzőjük baleset miatt adta fel a Magyar Nagydíjat. Nico Hülkenbergnek ráadásul ez volt az idei első kiesése, így már csak Fernando Alonso büszkélkedhet azzal, hogy az összes eddigi futamon pontot tudott szerezni. A német ráadásul a saját hibája miatt adta fel a versenyt, miután a 16. körben hátulról nekiment Sergio Pérez autójának, majd kicsúszott az utolsó kanyarban.

Hülkenberg a futam után elmondta, természetesen „nagyon csalódott” a hibája után. „A pálya egyre szárazabb volt, és szorosan Checo mögött haladtam, amikor koccantam vele az utolsó kanyarban” – magyarázta. „Az előző körében sokkal szélesebben fordult, ezért a belső íven megpróbáltam megelőzni őt. Ezúttal azonban szűkebben kanyarodott, és már nem tudtam kihátrálni a manőverből. Az autóm összeért az övével, ezért letörött az első szárnyam, és a gumifalban kötöttem ki.”

Hülkenberg magára vállalta a felelősséget a balesetért, amely Pérez autójában egyébként nem tett kárt. „Az én hibám volt, már elnézést is kértem a csapattól. Még bosszantóbbá teszi az esetet, hogy nagy lehetőséget szalasztottunk el, hiszen jó volt a tempónk.”

Hülkenberg idén először esett ki Forrás: AFP

10 körrel az incidens után Pérez is a falban kötött ki, ő ráadásul alaposan összetörte a Force Indiát: a 14-es kanyar kijáratánál vesztette el az uralmát az autója felett, és a célegyenes elején a bokszutca falának csapódott. Sértetlenül szállt ki a roncsból, de ő is rendkívül csalódottan nyilatkozott. „Úgy tűnt, itt sok pontot szerezhetünk, ezért még jobban elkeserít a baleset” – mondta a mexikói, aki miatt a Safety Cart is a pályára kellett küldeni.

„Az utolsó kanyarban kicsit szélesen fordultam a rázóköveken, és elvesztettem az uralmamat az autóm felett. Ennyi történt, és máris a falban találtam magam” – magyarázta. „Sajnálom a csapatunkat, hogy így ért véget a versenyünk, hiszen megérdemelték volna a pontszerzést.”

A mexikói elismerte, hogy a gyorsan változó körülmények fogtak ki rajta. „A pálya folyamatosan száradt fel, gyorsan javult az állapota” – mondta. „Ezért úgy éreztük, a határon kell vezetnünk, de maradt még néhány vizes volt, amely megtréfálhatott minket.”

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő fekete dobozt a jobb oldali hasábban!