Vágólapra másolva!
Bottast meglepte, hogy el tudta csípni a harmadik rajtkockát a Hungaroringen, hiszen a Ferrarit is veszélyesnek tartotta. Massa a forgalom miatt nem tudott gyorsabb lenni a Q3-ban.

Ahogy arra előzetesen számítani lehetett, a Williams némileg halványabb teljesítményt nyújtott a Magyar Nagydíj időmérőjén, mint az előző versenyeken, hiszen a lassú Hungaroring nem fekszik az autójuknak. A csapat remek formáját mutatja azonban, hogy így is sikerült megszerezniük a 3. és 6. rajtkockákat, miután Valtteri Bottast csak Nico Rosberg és Sebastian Vettel tudta megelőzni.

Bottas az időmérő után elmondta, nagyobb csatára számított a Mercedesek mögött, ezért örül, hogy csak egy Red Bull tudott gyorsabb lenni nála. „Kicsit meglepődtem, hogy sikerült a 3. helyen végeznem – tudtuk, hogy a Red Bull itt erős lesz, de azt hittem, a Ferrarik ellen is meg kell küzdenem" – magyarázta a finn. „Ez a pálya elméletileg nem kedvez nekünk, de remek csapatmunkával sikerült jó eredményt elérnünk, és a fejlesztéseink is beváltak."

A finn az elmúlt versenyeken zsinórban háromszor állhatott dobogóra, most viszont nem tudja megítélni, mennyi esélye van erre. „Mögülem is egy Red Bull indul, és ők tényleg nagyon gyorsnak tűnnek. A Ferrarit sem szabad leírni" – mondta. „A 3. és a 6. rajthely azonban jó alapot biztosít arra, hogy Felipe (Massával) együtt ismét erős pontszerző helyen érjünk célba."

Massa a forgalom nélkül előrébb végezhetett volna a Q3-ban Forrás: Farkas Péter (Origo)

A Williams teljesítményért felelős mérnöke, Rob Smedley is úgy véli, hogy a Magyar Nagydíjon kevesebb esélyük van a pódiumra. „Nagyon nehéz versenyünk lesz, hiszen a Ferrarit is magunk mögött kell tartanunk. Majd kiderül, hogy a Red Bullhoz közelebb tudunk-e kerülni, természetesen erre is van esélyünk" – bizakodott.

Massán a forgalom fogott ki

Az eleredő eső miatt kaotikusan alakult az időmérő utolsó szakasza, és a piros zászló utáni percekben Felipe Massa csak egy mért kört tudott megtenni. Mivel ez a próbálkozása nem alakult simán, 9 tizedet kapott még a csapattársától is.

„Nehéz időmérőnk volt, különösen az időjárás miatt" – ismerte el a brazil, akit Daniel Ricciardo és Fernando Alonso választ el Bottastól a rajtrácson. „A legnagyobb problémát a forgalom jelentette a Q3-ban. Talán öt autót is meg kellett előznöm abban a körben, ezért nem tudtam összerakni egy jó köridőt. Kár érte, de mindent megteszünk azért, hogy a lehető legjobb eredményt érjük el a holnapi versenyen."

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő fekete dobozt a jobb oldali hasábban!