Vágólapra másolva!
A címvédő arra számított, hogy a Magyar Nagydíj időmérő edzésén közelebb kerülhetnek a Mercedeshez, de a 2. rajthellyel is elégedett. Ricciardo nem tudta rendesen felmelegíteni a gumijait az utolsó körére.

A Magyar Nagydíj időmérő edzésén a Red Bull tűnt a Mercedesek legfőbb kihívójának, és Lewis Hamilton Q1-es kiesése után Sebastian Vettel meg is tudta szerezni a második rajthelyet Nico Rosberg mögött. Daniel Ricciardo is közel járt hozzá, hogy megkaparintsa a 3. rajtkockát, de Valtteri Bottas a Williamsszel 37 ezreddel gyorsabb kört futott nála.

A Red Bull két versenyzője az egész hétvége során hasonló teljesítményt nyújtott, a Q3-ban viszont Vettel szűk 2 tizeddel gyorsabb volt, és idén negyedszer sikerült legyőznie a csapattársát az időmérőn. „Nem hiszem, hogy sokkal gyorsabb voltam. Nagyon szoros volt közöttünk a küzdelem a szabadedzéseken és az időmérőn is" – mondta Vettel az Origo GPhírek kérdésére. „Tegnap délután az autó kicsit elkezdett közelebb kerülni az ízlésemhez, ennek köszönhetően természetesen gyorsultam is."

Vettel elmondta, a Red Bull a Hungaroringen kicsit közelebb tudott kerülni a Mercedeshez, ez azonban inkább a pálya jellegének és egyéb külső körülményeknek volt köszönhető, nem pedig a fejlesztéseiknek. „Maga az autónk nem változott, hiszen Hockenheim csak a múlt héten volt, ezért inkább úgy tűnik, a körülmények, a gumik valamelyest a segítségemre voltak" – tette hozzá.

Vettel idén harmadszor indulhat az első sorból Forrás: Farkas Péter (Origo)

Szorosabb edzésre számítottak

„Némileg valóban közelebb kerültünk, de Rosberg utolsó köre nagyon erős volt" – tette hozzá Vettel. „Igazából nagyobb volt a köztünk lévő különbség, mint amire számítottunk. A Q2 után azt hittük, hogy ha mindent jól csinálunk, akkor megközelítjük Nicót, de végül nem volt esélyünk."

Vettel egyelőre nem tudja, mire számítson a vasárnapi futamon, de mindenképpen szeretné megszerezni idei harmadik dobogós helyezését. „Lehet, hogy holnap esni fog, és ez sok mindent megváltoztathat" – mondta. „A saját munkánkra kell koncentrálnunk. Ha lesz rá lehetőségünk, megpróbáljuk megelőzni Nicót, de a Mercedeseknek elég nagy előnyük van az egyenesekben."

Ricciardo a stratégiában bízik

Ricciardo úgy érzi, előrébb is végezhetett volna a rajtrácson, ezért nem volt elégedett volt a 4. pozíciója miatt. „A Q1-ben és a Q2-ben még minden jól ment, de miután a Q3 elején megérkezett az eső, az utolsó mért körömre már nem tudtam rendesen felmelegíteni a gumikat" – magyarázta az ausztrál, aki annak sem örül, hogy a pálya porosabbik feléről kell indulnia. „Kicsit csalódott vagyok, amiért nem tudtam előrébb végezni."

Ricciardo persze még nem mondott le arról, hogy előrelépjen a futamon, ez szerinte leginkább egy jól kivitelezett stratégiával lehetséges. „A negyedik hely sem katasztrófa" – ismerte el. „Ezen a pályán nehéz előzni, ezért arra kell törekednünk, hogy holnap a lehető legkevesebbszer álljunk ki a bokszba."

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő fekete dobozt a jobb oldali hasábban!