Vágólapra másolva!
A McLaren versenyzője abban reménykedik, hogy ha esni kezd a vasárnapi futamon, okos döntésekkel előrejuthat. Magnussen a balesete miatt a bokszutcából vág neki a Magyar Nagydíjnak.

Több autót is nehéz helyzetbe hozott a Magyar Nagydíj időmérő edzésének utolsó perceiben a pályát eláztató eső, de a legszerencsétlenebbül Kevin Magnussen járt, aki a célegyenes utáni kanyarban megcsúszott, és már nem tudott korrigálni, így a gumifalban kötött ki. Emiatt az edzést is meg kellett szakítani.

„A pálya sokkal nedvesebb volt az első kanyarban, mint az utolsóban. Ahogy kijöttem az utolsó kanyarból, semmi gond nem volt a tapadással, így az első kanyarban a megszokott helyen fékeztem, csakhogy ott már sokkal nedvesebb volt az aszfalt” – magyarázta a kicsúszásának az okait a szombati időmérő edzés után.

“Fizikailag rendben vagyok, de szomorú vagyok amiatt, hogy nem tudtam többet kihozni az időmérőből” – tette hozzá a McLaren dán újonca. Akit valószínűleg még jobbab elkeserít, hogy amint Eric Boullier, a McLaren versenyigazgatója szombat délután megerősítette, a bokszutcából kell rajtolnia a vasárnapi futamon. Az autója a bal oldalon ugyanis annyira megsérült, hogy a kasztnit és a váltót is ki kell cserélni a parc fermében.

Button baj nélkül átvészelte az időmérőt Forrás: Farkas Péter (Origo)

A Mclaren másik versenyzője, Jenson Button már elégedettebb volt az időmérőn elért hetedik helyével, különösen azok után, hogy a szabadedzéseken nagyon szenvedett az autójával. „Az időmérő edzésig úgy éreztem, mintha folyton csak az én fejem felett esett volna az eső. Ma délután aztán sokkal jobbnak tűnt az autóm, mint a korábbi edzéseken bármikor” – mondta Button, aki a javulást annak tulajdonította, hogy a mérnökök egész hétvégén kitartóan kísérleteztek a beállításokkal.

Button nagy menetre számít Hamiltontól

A vasárnapi esélyekről Button azt mondta, sokat számít majd, hogyan alakul az időjárás. „Ha esik, az mindent megkavarhat. Egy ilyen helyzetben nekünk nyugodtnak kell maradnunk, és a megfelelő döntéseket meghoznunk” – mondta Button, aki mindenképpen pozitívumnak tekinti, hogy a pálya tiszta feléről rajtolhat.

A brit 2006-ban már nyerni tudott a Hungaroringen úgy, hogy a 14. kockából rajtolt, és a szombati időmérő után határozottan állította, hogy Lewis Hamilton is képes lehet erre. „Ha nem esett volna a 2006-os futamon, biztosan nem tudtam volna nyerni azzal az autóval a 14. helyről. Ha holnap száraz lesz az idő, akkor is figyelembe kell venni, hogy az övé messze a legjobb autó, és annyira erős tempót tud vele diktálni, hogy ha senkivel sem akad össze, lesz esélye odaérni a dobogóra” – mondta a volt csapattársáról.

Hamilton ugyanakkor valószínűtlennek tartotta, hogy a kanyargós Hungaroringen fel tudjon kapaszkodni az első öt közé,

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő fekete dobozt a jobb oldali hasábban!