Vágólapra másolva!
Hockenheimben nem tudták kihasználni a frissített szoftverük előnyeit, de bíznak benne, hogy Magyarországon végre bekövetkezik a várt javulás. Vettel a múlt héten csalódott, ezért most is óvatosan várja az időmérőt.

A Renault a múlt heti Német Nagydíj előtt azt állította, a csapataik akár tizedeket is javulhatnak a legújabb szoftverfejlesztéseikkel. A várt fejlődés azonban elmaradt, a francia gyártó istállói nem tudtak észrevehetően közelebb kerülni a Mercedes motorral hajtott autókhoz. A Renault azóta tovább dolgozott a szoftveren, és abban bíznak, hogy a Magyar Nagydíjon valóban kihasználhatják az újításaik előnyeit.

„Nem sokat változtattunk rajta, de reméljük, most már kihozhatjuk a 100 százalékot a rendelkezésünkre álló eszközökből" – nyilatkozta a Renault F1-es programját a pálya mellől irányító Rémi Taffin. „Erre a hétvégére az a tervünk, hogy bebizonyítsuk, tanultunk az előző tesztből és az előző versenyből, és most már maximálisan kihasználhatjuk a motorban rejlő potenciált."

Vettel egyelőre nem mer bízni az előrelépésben Forrás: AFP

Vettel óvatos

Taffin szerint Hockenheimben körülbelül 50 százalékos hatékonysággal tudták kihasználni a fejlesztéseket, ezért a Hungaroringen az a céljuk, hogy a maradék 50 százalékot is kicsikarják belőle. A szabadedzések alapján még nem tudták megmondani, mekkora esély van erre, de Sebastian Vettel mindenesetre nem szeretné beleélni magát a komoly javulásba.

„Összességében elmondhatjuk, hogy nagyon keményen dolgoznak" – mondta a címvédő a Renault munkájáról. „De múlt héten sajnos nem következett be az a fejlődést, amit vártunk – a fejlesztések nem hozták meg azt az előrelépést, amire szükségünk volt."

Vettel ezért a hungaroringi esélyeiről is óvatosan nyilatkozott, hiszen nem tudhatja, hogy ezúttal mennyire lesz eredményes a továbbfejlesztett szoftver. „Arra számítok, hogy holnap a szokásos változást tapasztaljuk majd a pénteki és szombati napok között – szombaton mindig frissebb motorokat használunk, amelyek kicsit erősebbek. A többit majd meglátjuk" – nyilatkozta még pénteken.

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő fekete dobozt a jobb oldali hasábban!