Vágólapra másolva!
Daniel Ricciardo nem sok pozitívumot talált a Magyar Nagydíj pénteki szabadedzéseiben, szerinte egyszerűen túl lassú az autójuk. Vettel is csak abban bízik, hogy a szezon végére utolérhetik a Mercedest.

A Red Bull a Magyar Nagydíj előtt abban bízott, hogy ezen a hétvégén közelebb kerülhetnek a szezon eddigi versenyeit uraló Mercedeshez, a Hungaroring kanyargós aszfaltján ugyanis lényegesen kevesebbet számít a motorerő, mint az előző versenyeken. A Red Bull küszködését pedig köztudottan a Renault számlájára írják, aerodinamikai szempontból idén is ütőképesnek tűnik az autójuk.

A péntek délutáni szabadedzésen valóban a Red Bull egyik versenyzője, Sebastian Vettel került a legközelebb a németekhez, a hátránya azonban nagyobb volt, mint amire a címvédőnél számítottak: a legjobb köridőt elérő Lewis Hamiltontól több mint 6 tizeddel maradt el. A másik Red Bull-lal ráadásul Daniel Ricciardo csak a 7. helyen végzett, az ő hátránya már több mint másfél másodperc volt a brit mögött.

„A Mercedes ma is megmutatta, milyen gyors – sajnos még gyorsabb, mint amiben reménykedtünk" – ismerte el az ausztrál az edzések után. „Nem hiszem, hogy sok pozitívumot találhatunk ebben a napban. Megpróbálunk gyorsabbak lenni, de egyszerűen nem volt elég jó a tempónk."

Ma Vettel volt a Red Bull gyorsabb versenyzője Forrás: Farkas Péter (Origo)

Itt is csak üldözők lesznek

Noha Vettel sokkal jobb tempót diktált csapattársánál, ő sem volt elégedett a Red Bull pénteki teljesítményével. „Itt is csak az üldöző szerepét játszhatjuk" – ismerte el a német. „Azt hittük, ezen a pályán közelebb kerülhetünk a Mercedesekhez, de egyelőre nem úgy tűnik. A Williamsszel talán megküzdhetünk."

Vettel ennek ellenére továbbra is úgy gondolja, hogy folyamatosan pozitív irányba haladnak az autójuk fejlesztésével, ezért hiba lenne, ha már csak a 2015-ös autó tervezésével foglalkoznának. „A szezon kezdete óta arra törekszünk, hogy javítsunk az autónkon, és sikerült is előrelépnünk" – mondta. „Egyszer sem tudtunk nagyot előrelépni, mindig csak kis lépésekről beszélhetünk. Továbbra is fenn kell tartanunk ezt a folyamatos fejlődést."

A címvédő szerint a Mercedes továbbra is „messze előttünk jár", de még nem mondtak le arról a céljukról, hogy még idén utolérik őket. „Lehet, hogy egy-két verseny alatt nehéz lenne behozni a lemaradásunkat, de az idény végére remélhetőleg sikerül."

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!