Vágólapra másolva!
A Red Bull négyszeres világbajnokát újabban a Mercedesszel boronálta össze a sajtó, de Hamilton nem aggódik amiatt, hogy a következő idény után elveszti a helyét a csapatnál. Vettel azt mondja, minden ajánlatot megfontol.

Legközelebb 2015-ben várható nagyobb átigazolási hullám a mezőnyben, de nincs túl korán ahhoz, hogy ne jelenjenek meg már most újabb és újabb találgatások arról, hogy később melyik versenyző hol folytatja a pályafutását. A következő szezon végén Sebastian Vettel és Lewis Hamilton szerződése is lejár jelenlegi csapatánál, és úgy hírlik, hogy a Mercedes megkörnyékezte a négyszeres világbajnok német versenyzőt.

Mivel Nico Rosberggel nemrég több évvel hosszabbítottak, csak Hamilton távozásával tudnának helyet szorítani Vettelnek. A brit elmondta, hogy bár még nem kezdtek tárgyalni a menedzsmenttel, szívesen maradna 2015 után is. "A Mercedes a legjobb, szóval mindenki náluk akar vezetni" - mondta. "Még nem ültünk le tárgyalni, de a csapat tudja, hogy szeretném itt folytatni, és egyértelművé tették számomra, hogy ők is ezt szeretnék."

A bolond szezon legújabb pletykái szerint Hamilton távozhat a Mercedestől Forrás: Farkas Péter (Origo)

Vettel érkezésétől éppen ezért nem fél. "Nem aggódom emiatt. Még egy német pilóta a csapatnál? Nem hiszem, hogy a Mercedes pont ezt szeretné" - véli. "Az állás úgy fest, hogy a következő év végéig itt maradok."

"Sohasem tudjuk, hogy mit tartogat a jövő, de nem igazán tudom elképzelni magam más istállónál." Az Autosprint néhány napja viszont arról írt, hogy a Mercedes nem Vettelt, hanem Alonsót próbálja meg leigazolni Rosberg mellé.

Vettel elégedett

Bár a Mercedes autója jelenleg egyértelműen erősebb a Red Bullénál, s gyakorlatilag elvesztette az esélyét a címvédésre, Vettel nem akar bármi áron dobbantani az istállójától - igaz, örök hűséget sem fogadna neki. "A váltás néha csodákat tesz. Amikor a Toro Rossótól átkerültem a Red Bullhoz, az is csodákat eredményezett. Egész pontosan négyet..." - nyilatkozta a Forma-1 hivatalos honlapjának.

"Úgy vélem, hogy minden ajánlatot át kell gondolni" - tette hozzá a Hungaroringen. "A helyzet azonban nem változott. Elégedett vagyok a jelenlegi csapatomnál. Pillanatnyilag nem kérdés (hogy maradok-e)."

A németet korábban elsősorban a Ferrarival hozták összefüggésbe, de Helmut Marko arról beszélt, hogy újabban a Mercedes és a McLaren próbálja elcsábítani a négyszeres világbajnokot. Vettel szerint kevés valóságalapja van ezeknek a pletykáknak. "Nem tudom, hogy Helmut honnan kapja az információit, de úgy tűnik, ellentmondanak egymásnak."

Sutil már megszokta

A Sauber német versenyzőjének, Adrian Sutilnak talán már az idei év végén új csapatot kell keresnie, ő azonban nem aggódik túlságosan. "Szerintem a karrierem fele abból állt, hogy mások már kijelentették, hogy 'Adrian kiszorult a mezőnyből.' Mindazonáltal még mindig itt vagyok, a 120. nagydíjamon, és még sokáig itt leszek, úgyhogy sajnálom, de el kell viselniük!" - közölte az Autosporttal.

Sutil menedzserét legutóbb a Caterham motorhome-jában látták. A sereghajtó csapatnál komoly szervezeti átalakítások zajlanak, és lehet, hogy a pilótapárosukat is lecserélik 2015-re.

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!