Vágólapra másolva!
Bottas és Massa is elismeri, hogy a fejlesztéseik ellenére a lassú magyar pályán távolabb kerülhetnek a Mercedestől. A brazil autója furcsán viselkedett a délutáni hosszú etapon.

A Williams már a Magyar Nagydíj hétvégéje előtt számított rá, hogy a hosszú egyenesek nélküli, lassú pálya valószínűleg nem fog nekik kedvezni, és a pénteki szabadedzéseken mutatott tempójuk igazolta is az aggodalmukat. Noha bíztak benne, hogy a kifejezetten a Hungaroringre készített fejlesztéseikkel itt is közel tudnak kerülni a Mercedeshez, a délutáni gyakorláson Valtteri Bottas 1,5 másodperccel, Felipe Massa pedig további 4 tizeddel maradt el az élen végző Lewis Hamiltontól.

„Tudjuk, hogy itt nehezebb dolgunk lesz" – nyilatkozta Bottas, aki a legutóbbi három versenyen felállhatott a dobogóra. Elmondta, a Williamsnek Mogyoródon is az a célja, hogy a Red Bull és a Ferrari előtt végezzen, „de itt nagyon szoros verseny lesz közöttünk."

„Nagyon keményen kell dolgoznunk a beállításokon, hogy további tizedeket, vagy akár századokat találjunk" – mondta a délutáni edzést nyolcadikként záró finn, aki a lemaradása ellenére úgy véli, a Williamsnek nem volt rossz napja. „Érdekes péntek volt – kipróbáltuk az összes újításunkat, amelyek szerencsére a várakozásainknak megfelelően működtek. Ami az autónkat illeti, megint sikerült előrelépnünk."

Massa a nehéz pénteki nap ellenére bízik a Williams tempójában Forrás: Farkas Péter (Origo)

A két Williams közül délután csak Bottasnak sikerült a tervek szerint teljesítenie a hosszú etapját, de ő legalább viszonylag elégedett volt a Williams teljesítményével. „Még nem láttam, milyen a többiek tempója, ezért nehéz megmondani, hol állunk az erősorrendben. Csak annyit mondhatok, hogy sikerült kiegyensúlyozott köröket futnom, bár a forgalom kicsit megnehezítette a dolgomat."

Massának nehéz napja volt

Délelőtt Massának sem volt problémája az autójával, a második edzésen viszont különös jelenségre lett figyelmes, ezért meg kellett szakítania a hosszú etapját. „A jobbos kanyarokban furcsán viselkedett az autóm, a balosokban teljesen más érzés volt vezetni – meg kell vizsgálnunk a hátsó futóművet, hogy megtudjuk, mi okozta ezt" – magyarázta a brazil, aki csak 10. lett a második edzésen. „Holnapra valószínűleg minden rendben lesz."

Massa egyetért csapattársával abban, hogy a Hungaroring „nem a legideálisabb pálya" a Williams számára. „Azt mondanám, hogy ezen a pályán talán egy kicsit nehezebb dolgunk lesz, de majd a holnapi időmérő után fogjuk jobban látni, hogy hol tartunk" – vélekedett. „A mai napom nem alakult simán, főleg a megszakított hosszú etappal, de holnap új nap kezdődik, és a harmadik szabadedzés után okosabbak leszünk."

A brazil egyébként egy új hátsó szárnyat próbált ki pénteken az autóján, amely szerinte pozitív változást hozott, ezért reméli, hogy a hétvége hátralévő részében is használhatja majd.

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!