Vágólapra másolva!
Azt mondja, hogy nem tökéletes az autója, és még meg kell találni hozzá az optimális beállításokat. Rosberg arra számított, hogy a Red Bull közelebb tud férkőzni a Mercedeshez.

A Mercedes versenyzőpárosa a Magyar Nagydíj első edzésnapját is uralta, ám annak ellenére, hogy mindkét tréningen ők foglalták el az első két helyet, egyikük sem elégedett. "Ma kínlódtunk a pályán a tapadás hiánya miatt. Nem tudom, hogy ezt a gumik, vagy maga az aszfalt okozta-e, de mindkét edzésen pocsék volt a helyzet" - mondta Lewis Hamilton, aki mindkét edzésen megelőzte csapattársát.

"Akad feladatunk holnap, hogy megtaláljuk a lehető legjobb beállításokat a hétvégére, mivel egyelőre nem érezzük teljesen tökéletesnek az autót. A tempónk viszont látszólag rendben volt."

Ezt többek között az is alátámasztja, hogy Hamilton több mint 6 tizedmásodpercet vert a 3. helyezett Sebastian Vettel Red Bulljára. Rosbergnél bő 2 tizeddel volt gyorsabb, és a német pilótát meglepte, hogy a Mercedes megőrizte az előnyét.

Hamilton a 4-es, azaz Mansell-kanyarban délután Forrás: Farkas Péter (Origo)

"Meglepődtem, hogy a miénk volt a leggyorsabb autó, ugyanis arra számítottam, hogy a Red Bull közelebb fog zárkózni hozzánk" - utalt arra, hogy a Hungaroringen kevés az egyenes, így a motorerő sem különösen fontos tényező. "Bíztatóan indult számunkra a hétvége. Az autót nagyszerűnek érzem, szupergyors volt a kanyarokban, ezért összességében elégedett vagyok."

"Ugyanakkor még gyorsulnom kell, és ehhez vár még rám, illetve a mérnökeimre némi munka a beállításokkal" – tette hozzá.

Hamilton a pálya utolsó szektorában bizonyult lényegesen gyorsabbnak Rosbergnél, itt 269 ezredmásodpercet vert csapattársára.

A főnök jól van

Bár kedd délután egy kerékpárbalesetben több helyen is csonttörést szenvedett, és aznap az éjszakát a bécsi kórházban kellett töltenie, a Mercedes kereskedelmi ügyeit irányító Toto Wolff pénteken már a helyszínről kísérte figyelemmel csapata szereplését. "Nagyszerű volt újra csatlakozni a csapathoz a rövid bécsi kitérőm után! Sehol sem akartam volna jobban a srácokkal és a lányokkal együtt lenni, mint itt, a Hungaroringen. Jó újra munkába állni" - közölte Wolff, akinek a jobb karja gipszben van.

Rajta kívül megsérült az egyik mérnök, Jock Clear is, akinek négy bordája tört el a több mint 30 km/ó-s sebességgel történt esés során.

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!