Vágólapra másolva!
A csapat versenyzői összességében elégedettek voltak az autójukkal a hungaroringi szabadedzések után, de még van hová fejlődniük. Magnussen szerint nem lesznek olyan versenyképesek, mint Hockenheimben.

A McLaren hagyományosan jól szokott szerepelni a Magyar Nagydíjon, ezért Jenson Button és Kevin Magnussen ezúttal is reménykedett benne, hogy a Hungaroringen ütőképesek lehetnek. A pénteki szabadedzések alapján lehet is okuk a bizakodásra, hiszen mindketten a legjobb tíz között tudták befejezni a mérvadóbb második gyakorlást.

„Magas üzemanyagszinttel elég jó etapot futottam a lágy gumikon, ennek örülök" – árulta el Button, aki 1,7 másodperces lemaradással a 9. helyen zárta a délutáni gyakorlást. „Egy körön azonban nem túl jó az autónk balansza, ezen ma este még dolgoznunk kell. Nehéz volt kiegyensúlyozott köröket futni – az autómat kanyarról kanyarra, körről körre másnak éreztem."

A brit azonban elmondása szerint nem aggódik, „hiszen tudjuk, min kell változtatnunk holnapra." A McLaren esélyeiről egyelőre csak óvatosan mert nyilatkozni, de úgy érzi, némileg versenyképesebbek lehetnek, mint az előző versenyeken. „Az időeredményeket látva elég nehéz megmondani, hogy állunk – nem tartunk ott, mint a Mercedes vagy a Red Bull, de a Williams kevésbé tűnik ütőképesnek ezen a pályán."

Button a hosszú etapokon elégedettebb volt az autójával Forrás: Farkas Péter (Origo)

Magnussen nehezebb hétvégére számít

A McLaren versenyzői közül ezúttal is Kevin Magnussen volt a gyorsabb, aki 1,1 másodperces lemaradással végzett az 5. helyen. „Elég jó napunk volt, nem szembesültünk komolyabb problémákkal" – mondta a dán. „Sikerült teljesítenünk az egész tesztprogramunkat, ez is pozitívum. A Németországban bevetett új alkatrészeket még mindig jónak érzem, egyre többet tudunk kihozni belőlük, de persze még finomítanunk kell rajtuk."

Az edzésen elért eredménye ellenére Magnussen úgy érzi, a McLaren kevésbé lehet versenyképes a Hungaroringen, mint a múlt heti Német Nagydíjon. Hockenheimben a fiatal dán a 4. rajtkockát szerezte meg, a versenyen viszont nem derült ki, mire lett volna képes, mert az első kanyarban összeütközött Felipe Massával.

„Lehet, hogy ötödikként fejeztem be a második szabadedzést, de szerintem itt kicsit nehezebb dolgunk lesz, mint múlt hétvégén" – ismerte el. „Hockenheimben elég jók voltunk ahhoz, hogy a legjobb öt közé kerüljünk, most viszont kicsit hátrébb találhatjuk magunkat."

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!