Vágólapra másolva!
Sajnálja, hogy rosszul alakult a hockenheimi versenye, mert az autója végre közelebb áll az ízléséhez.

A Német Nagydíj az idén már a harmadik olyan verseny volt, amit Kimi Räikkönen pont nélkül fejezett be. A 12. helyről, a keményebb Pirelliken rajtolt, akárcsak Lewis Hamilton, de a stratégiája nem vált be, mert az autója megsérült a sorozatos koccanásoktól, és az alulkormányzottság miatt hamar elhasználta a gumikat.

Räikkönen sajnálja, hogy így alakult, mert végre kezd összebarátkozni Ferrarijával. „Egyre inkább olyan, mint amilyennek szeretném, még ha az eredmények el is maradnak a várttól" – mondta a finn, aki az elmúlt öt versenyen mindössze 2 pontot gyűjtött. „Az autóm itt sokkal jobbnak tűnt, közelebb állt az ízlésemhez – már közel úgy vezethettem, ahogy akartam, kezd kellemesebb lenni."

Räikkönen kezd öszecsiszolódni a Ferrarival Forrás: AFP/Thomas Kienzle

„A Q2-ben futott második köröm rosszul sikerült, de az autóm a versenyen, az új gumikkal jól ment, csak a balelső nem tartott elég sokáig az első szárny sérülése miatt" – tette hozzá. „Egy másik hétvégén segíteni fog, ha több új alkatrészt kapok, és végre megfordíthatjuk ezt a trendet, több pontot szerezhetünk."

Valami mindig közbejön

Räikkönen a két héttel korábbi Brit Nagydíjról egy nagy balesetben esett ki, a hockenheimi hétvége folyamán pedig két műszaki hiba is hátráltatta a felkészülését. „Ez nem könnyű, semmi nem alakul a tervek szerint" – ismerte el. „Valami mindig közbejön. Remélhetőleg ennek is vége szakad egyszer."

„Ezek a döcögős hétvégék nem túl szórakoztatóak, de hozzátartoznak a versenyzéshez. Nyilván én is jobban szeretnék jó futamokat, mint folyton rossz eredményeket, előbb-utóbb azonban biztos jobbra fordul a helyzet. Arról nincs szó, hogy elvesztettük a fonalat, csak épp nehéz időszakot élünk át."

Míg Räikkönen 19 ponttal 12. az egyéni összetettben, a másik Ferrarit vezető Fernando Alonso, aki az elmúlt öt futamon is 48 ponttal gazdagodott, 97 ponttal a 4. helyen áll.

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!