Vágólapra másolva!
A Hockenheimben is remek versenyt futó finn szerint a folyamatosan fejlődő Williamsnek már a győzelmeket kell megcéloznia. Massa úgy érzi, a csapattal együtt mindent megtesz a jó eredményekért, de a többiek elveszik tőlük az esélyt.

A Williams a Német Nagydíj után átvette a konstruktőri világbajnokság 3. helyét a Ferraritól, miután Valtteri Bottas zsinórban harmadszor tudott felállni a dobogóra. A finn a silverstone-i versenyhez hasonlóan Hockenheimben is a második helyen végzett, miután a verseny utolsó szakaszában remekül védekezve tartotta maga mögött Lewis Hamiltont.

Noha Bottas az időmérőn mindössze 2 tizeddel kapott ki Nico Rosbergtől, a tempója vasárnap nem jelentett veszélyt a német győzelmére. Úgy tűnt, a másik Mercedesszel a 20. helyről induló Hamilton is elé kerülhet, az egyenesekben rendkívül gyors Williamsszel azonban sikerült maga mögött tartania a britet.

„Tudtam, hogy a futam végén szoros csatára számíthatok" – nyilatkozta. „Az utolsó néhány körben Lewis már közvetlenül mögöttem volt. Nagyon fontos volt, hogy a DRS-zóna előtti kanyarok – az 1-es és a 6-os - kijáratai jól sikerüljenek, a hajtűkanyar előtt pedig a lehető legkésőbb kellett fékeznem."

Bottas elmondta, a Hamilton elleni védekezés igazi csapatmunkát igényelt a Williams részéről. „A mérnökeim rengeteg információt közöltek velem az abroncsaimról és Hamilton pozíciójáról" – árulta el. „Nagyon sokat kommunikáltunk, és a védekezéshez szükséges motorbeállítások kiválasztásában is segítettek."

Bottas már győzelemre vágyik Forrás: AFP

Jöhet a következő lépcsőfok

Noha Bottas célja a 2014-es idényre az volt, hogy megszerezze pályafutása első dobogós helyezését, szerinte a Williamsnek magasabbra kell tennie a mércét az utóbbi futamok eredményei láttán. „Természetesen nagyon jó érzés, hogy zsinórban harmadszor felállhattam a pódiumra – tavaly nem is álmodhattunk ilyen eredményről" – mondta a második idényét teljesítő finn. „De azt hiszem, most már ennél is többre kell törekednünk."

Bottas szerint a Williams egyre közelebb kerül a Mercedeshez, de Németországban még nem volt esélyük a győzelemre. „Ma ez volt a maximum. Mindent tökéletesen csináltunk, és Lewist is sikerült magunk mögött tartanunk, ami plusz pontokat jelentett. A jövőben azonban ennél is jobb eredményeket kell megcéloznunk."

Az újabb dobogó ellenére a Williams Hockenheimben sem örülhetett felhőtlenül, a 3. helyről rajtoló Felipe Massa versenye ugyanis már az első kanyarban véget ért a Kevin Magnussennel történt ütközése után. A brazil zsinórban másodszor esett ki a rajt után, és idén már negyedszer kellett baleset miatt feladnia a versenyt.

„A csapattal együtt a lehető legtöbbet hozzuk ki magunkból, de egyszerűen nem kapjuk meg azokat a lehetőségeket, amelyekre szükségünk lenne" – mondta az elkeseredett brazil, aki a világbajnokságban már 61 ponttal marad el csapattársa mögött. „Nyilvánvalóan nagyon csalódott vagyok, de gratulálok Valtterinek – ő legalább be tudta bizonyítani, hogy az autónk elég gyors volt a dobogós helyezéshez."

Az F+1 Blog által Bottasszal a Német Nagydíj után készített interjút itt olvashatják.

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!