Vágólapra másolva!
Button szerint honfitársának nem kellett volna ilyen agresszíven vezetnie a Német Nagydíjon, hiszen úgyis sokkal gyorsabb volt az autója a többiekénél. Hamilton elismerte, hogy rosszul mérte fel a helytzetet.

A Német Nagydíjat a 20. helyről kezdő, ezért rengeteget előzve folyamatosan előretörő Lewis Hamilton a 30. körben érte utol Jenson Buttont, akitől a 6. helyet szerette volna elvenni a hajtűkanyarban. Hamilton a belső íven próbált elmenni a McLaren mellett, de nem volt elég helye, és hátulról eltalálta Button autóját. Az ütközés következtében megsérült a Mercedes első szárnya, de mindketten folytatni tudták a versenyt.

„Szerintem az volt a probléma, hogy Lewis azt hitte, el fogom engedni" – nyilatkozta a verseny után Button, aki egyértelműen Hamiltont hibáztatta az incidensért. „Miért engednék el bárkit is? Nem tudom, észrevették-e, de sokan használják ezt az ívet, hogy előnyhöz jussanak a kanyar kijáratánál."

Button szerint Hamilton túl agresszívan vezetett Hockenheimben, pedig valószínűleg akkor is átverekedte volna magát a mezőnyön, ha türelmesebb az előzések során. „Nem hiszem, hogy én vagyok az egyetlen, akibe belehajtott ma" – vélekedett. „Elég furcsa, hogy így vezet, amikor az autója sokkal gyorsabb a többiekénél. Az ember azt hinné, hogy ilyenkor nem keveredik bele ennyi csatába."

„Nekihajtott a hátsó kerekemnek – csak ennyit tudok mondani az esetről" – tette hozzá. „Én a saját versenyemet futottam. Unalmas lenne, ha mindannyian elengednénk őt, miközben megpróbálja átküzdeni magát a mezőnyön."

Button csalódott Hamilton hozzáállásában Forrás: McLaren

Hamilton elismerte, valóban arra számított, hogy Button nem fogja megnehezíteni a dolgát. „Nehéz volt biztonságosan átverekednem magam a mezőnyön, és Jensonnal volt is egy kis incidensem" – mondta. „Kicsit szerencsétlen helyzet volt. Azt hittem, hogy nyitva hagyja nekem az ajtót, hiszen a korábbi versenyeken többször is megtette ezt. Rosszul ítéltem meg a helyzetet."

„Szélesen fordult, ezért behajtottam mellé a kanyarba, de aztán visszatért elém, és összeütköztünk" – tette hozzá a brit, akinek az incidens miatt a tervezettnél korábban kellett kiállnia a második kerékcseréjére, és ez a 2. helyébe is kerülhetett. „Az ütközés után csökkent a leszorítóerő, és az alulkormányzottság miatt nehéz volt vigyáznom az abroncsaimra."

Hamilton végül a 3. helyig tudta előreverekedni magát, Buttonnak pedig meg kellett elégednie a 8. hellyel. Úgy érzi, a McLaren stratégiai hibát vétett. „Túl korán álltunk ki a második kerékcserénkre" – mondta. „Agresszív stratégiát választottunk, de gondolhattuk volna, hogy nagyon nehéz lesz 37 kört kihúznunk egy szett abroncson."

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!