Vágólapra másolva!
Küszködött az autójával a Q2-ben, és a forgalom sem segítette. Magnussen viszont úgy véli, a McLaren tökéletes munkát végzett az időmérőn, és az új alkatrészeiknek köszönhetően egyre közelebb kerülnek az élcsapatokhoz.

Kevin Magnussen a Német Nagydíjon beállította az eddigi legjobb időmérős eredményét azzal, hogy Nico Rosberg és a két Williams mögött a 4. rajthelyet tudta megszerezni. A dán teljesítményének értékét tovább növeli, hogy tapasztalt csapattársa, Jenson Button a Q2-ből sem tudott továbbjutni, és csak a 11. helyről indulhat a vasárnapi futamon.

A szezon első felében küszködő McLaren már az előző néhány futamon is javuló formát mutatott, és Magnussen szerint a hockenheimi eredménye is azt bizonyítja, hogy a csapat jó irányba halad a fejlesztésekkel. „A beállításokat tekintve sikerült mindent kihoznunk az autónkból, és a stratégiánk végig tökéletes volt az időmérő során" – nyilatkozta a dán, aki 7 tizeddel maradt el Rosberg idejétől, Felipe Massa Williamsét pedig másfél tizedre megközelítette.

„Nagyszerű teljesítmény, hogy mindkét Red Bullt magunk mögött tudtuk tartani, ráadásul úgy érzem, hogy az élcsapatoktól sem maradtunk el túlságosan" – mondta Magnussen. „A javulásunknak nincs különösebb titka, egyszerűen nagyon sokat dolgoztunk. Még mindig nem a miénk a legjobb autó, de azt hiszem, rendszeresen ki tudjuk belőle hozni a maximumot."

Magnussen elégedett a McLaren fejlesztéseivel Forrás: AFP

A dán elmondta, a Hockenheimben bevetett fejlesztési csomag sokat segített neki az időmérőn. „Az autóm egészen máshogy viselkedett az új hátsó szárnnyal – köszönetet kell mondanom a gyárunkban dolgozó összes férfinak és nőnek, akik ilyen gyorsan elkészültek vele" – mondta az alkatrészről, amelyet a McLaren eredetileg csak a Hungaroringen tervezett bevetni. Az újonc elismerte, hogy vasárnap „jobban küszködhetünk, mint az időmérőn", ezét a dobogós helyezésben nem is nagyon reménykedik, „de a 4. hely remek alapot szolgáltat egy jó versenyhez."

Button küszködött

Button rendkívül csalódott volt a Q2-es kiesése után, hiszen Hockenheimben rendszerint jól szokott szerepelni. Már a pénteki edzéseken is küszködött az autója balanszával, és az időmérőn sem tudta tartani a tempót csapattársával.

„A Q2-ben futott első körömben forgalomba kerültem" – magyarázta a brit, aki az előtte haladó Romain Grosjeanra fogta a lassú körét. „Ezzel el is veszett a lehetőségem a Q3-ba kerülésre. Ráadásul ő nem is gyors körre készülődött, hiszen használt gumik voltak az autóján. Az utolsó körömben pedig teljesen megváltozott az autóm balansza, erősen túlkormányzott lett. Nem voltam elég gyors."

Button a versenyhez sem fűz nagy reményeket, bár a hűvösebb idő kedvezhet a McLarennek. "Pénteken nem volt túl erős a hosszú etapos tempónk. Küszködtünk a hőségben, de ha az előrejelzéseknek megfelelően lehűl az idő, akkor talán jobbak lehetünk."

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!