Vágólapra másolva!
A múlt héten őt és Räikkönent is tájékoztatták a csapat jövőbeli terveiről. Remélik, hogy ez meggyőzte őket, bár a technikai igazgató, James Allison elismeri, hogy Alonso már valószínűleg elég ígéretet hallott.

Az utóbbi hetekben, szinte már az ilyenkor szokásos menetrendnek megfelelően ismét felmerült, hogy Fernando Alonso másik csapatot keres magának a Ferrari helyett, amellyel 2010 óta, vagyis öt éve hiába próbálja megnyerni a világbajnokságot. Bár a szerződése elvileg 2016 végéig érvényes, lehet benne egy, a korábbi távozását lehetővé tévő teljesítményfüggő záradék.

Éppen ezért nem meglepő, hogy a Ferrari a múlt héten mindkét versenyzőjének tartott egy prezentációt a jövőre vonatkozó fejlesztési terveiről. A csapat technikai igazgatója, James Allison reméli, hogy ezzel sikerült maradásra bírni őket, bár tudja, hogy Alonso már valószínűleg elég ígéretet hallott az évek során.

Alonsót is tájékoztatták a jövőre vonatkozó terveikről Forrás: AFP/Patrik Stollarz

„Mindketten áttekinthették a programunkat, és mindketten adhattak rá visszajelzéseket – ahogy egyébként folyamatosan megteszik a jelenlegi autónk gyenge pontjaival kapcsolatban is" – mondta. „Nagyszerű, ha egy versenyző azonosulni tud azzal, amit csinálunk, és mindenképpen gondoskodni akartunk róla, hogy tisztában legyenek a terveinkkel."

„Kimi (Räikkönen) még elég újnak számít nálunk, Fernando viszont már eltöltött néhány évet a Ferrarinál anélkül, hogy elérte volna azt a célt, amelyért csatlakozott hozzánk" – tette hozzá Allison. „Gondolom, már végigült pár ilyen eligazítást, de azért bízom benne, hogy a prezentációkat, amiket én és néhány kollégám tartottunk neki, meggyőzőnek találta. Erről persze inkább őt kellene megkérdezni."

Räikkönen jövője is kérdéses

Allison technikai részleteket nem volt hajlandó elárulni, csak annyit mondott, hogy reményei szerint a Ferrari jövőre jelentősen előre fog lépni az autójával. A csapat erejéből az idén, az új turbókorszak első évében eddig csak egyetlen dobogós helyre futotta, és veszélyben forog a konstruktőri 3. helye is.

Bár Räikkönen egy korábbi nyilatkozatában célzott rá, hogy amikor a jelenlegi szerződése 2015 végén lejár, visszavonul az F1-ből, Hockenheimben azt állította, még nem döntött erről. „Nem aggódom" – jelentette ki a Sky Sportsnak. „Silverstone-ban csak annyit mondtam, hogy ha lejár a szerződésem, kiszállok, konkrét évet azonban nem említettem. A Ferrarinál fogom befejezni, de még nem tudom, mikor."

Arra a pletykára reagálva, hogy a Ferrari akár már jövőre Jules Bianchit ültetheti a helyére, Räikkönen azt felelte, nem aggódik. „Érvényes szerződésem van" – mutatott rá.

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!