Vágólapra másolva!
Egyelőre nem azzal foglalkozik, hogy hol folytassa karrierjét 2016 után, hanem a Ferrari teljesítményének javítására koncentrál.

Fernando Alonsót 2016 végéig köti szerződés a Ferrarihoz, ám ez nem gátolja a sajtót abban, hogy időről időre összeboronálja más csapatokkal. A spanyol idő előtti távozását az idézheti elő, hogy az istálló évek óta nem tud kellően erős autót biztosítani a számára, és nem tudni, hogy a karrierje vége felé járva meddig lesz még türelme elviselni ezt – bár legutóbb már felmerült, hogy Maranellóban akár 2019-ig is hosszabbítani szeretnének vele.

Alonso ugyanakkor az előző verseny helyszínén, Silverstone-ban a Ferrarihoz való kötődéséről beszélt. "A 2016 utáni folytatásról dönteni jelenleg nem élvez prioritást. Meglátjuk, mi a legjobb megoldás" - mondta. "Nem gondolkodom túl sokat a hosszú távú jövőmön, mert ennél pillanatnyilag fontosabb feladatok is vannak. Segíteni akarom a csapatot, a lehető legtöbb pontot szeretném gyűjteni."

"Mindent bele kell adnunk, maximális figyelemre és csapatmunkára van szükség ahhoz, hogy javítsunk az autón jövőre."

A Ferrarinál állítólag szeretnék, ha Alonso legalább 2019-ig maradna Forrás: AFP

Alonsót korábban leginkább a Red Bull-lal hozták összefüggésbe, míg újabban úgy hírlik, hogy a Honda visszatérésének alkalmából sztárversenyzőre vadászó McLaren szeretné újra megkaparintani őt azok után, hogy 2007-ben egyetlen közös szezon alatt megromlott a kapcsolatuk.

A spanyol versenyző bízik a Ferrari tavasszal kinevezett új csapatfőnökében, Marco Mattiacciban is. "Mindig van egy irány, amit követni kell. Ez néha helyesnek bizonyul, néha nem, de együtt kell cselekednünk, bízva abban az irányban, amelyet Mattiacci vagy a többi szakember a legjobbnak gondol."

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!