Vágólapra másolva!
Tudja, hogy jövőre még nem léphet fel a maranellói istállóhoz, de bízik benne, hogy a szerdai teszten nyújtott teljesítményével meggyőzte őket, és idővel leigazolják.

A Marussia versenyzője, Jules Bianchi először vezette a Ferrari F1-es autóját 2012 szeptembere óta, amikor szerdán beugrott a sérült Kimi Räikkönen helyére a silverstone-i teszten. Meggyőzően szerepelt, hiszen az élen zárta a napot, és 1:35.262-es eredménye mindössze 38 ezredmásodperccel maradt el a csapat legjobb idejétől a Brit Nagydíj hétvégéjén, amit Fernando Alonso ért el múlt péntek délután.

A 24 éves francia a Ferrari tehetségkutató programjának tagjaként reméli, hogy az istálló idővel leigazolja, ezért mindenképpen szeretett volna jó benyomást tenni rájuk, bár tisztában van vele, hogy jövőre még valószínűleg nem fognak pilótaülést kínálni neki. Alonsónak csak 2016-ban, Räikkönennek pedig jövőre jár le a szerződése.

Bianchi korábban már többször vezetett F1-es Ferrarikat Forrás: Ferrari

„Pillanatnyilag két olyan versenyzőjük van, akik szép munkát végeznek" – mondta Bianchi. „Tudom, hogy jövőre nem szerepelek a terveik között, mert a jelenlegi pilótáikra építenek. Ezért most a saját feladatomra koncentrálok, vagyis arra, hogy a Marussiával minél jobb eredményeket próbáljak elérni."

„Azt megmutattam, hogy jól tudok együtt dolgozni a csapattal, és gyors körökre vagyok képes, de ez csupán egy tesztnap volt, ezért nem is törekedtem rá, hogy a versenyzőikhez hasonlítsanak. A célom az volt, hogy közreműködjek az autó fejlesztésében, és segítsem a csapatot, ami szerintem sikerült is."

Bianchi, aki Monacóban a Marussia történetének első pontjait szerezte meg, állítólag a FRIC felfüggesztés Német Nagydíjtól kezdve várható betiltására készülve is tesztelt szerdán. „Nagyon sűrű programunk volt, elégedett vagyok vele" – jelentette ki. „Nem csupán az aerodinamikára koncentráltunk, hanem foglalkoztunk a beállításokkal is. Igyekeztünk olyan megoldásokat találni, amelyekkel fejleszthettük az autót, és találtak néhány érdekes dolgot."

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!