Vágólapra másolva!
Szerinte a Brit Nagydíj rajtrácsára menet is túlságosan feltartották a mezőnyt, ami szerepet játszhatott az ő kuplunghibájában. Charlie Whiting már májusban azt ígérte, hogy foglalkozni fog a problémával.

Felipe Massa úgy véli, a Mercedesek elviselhetetlenül lassú tempót diktálnak rajtrácsra menet, pedig az FIA versenyigazgatója, Charlie Whiting májusban már figyelmeztette a pilótákat, hogy nem maradhatnak le túlságosan sem a Safety Cartól, sem az előttük haladó autótól. Massa szerint Ausztriában, ahol a két Williams rajtolt az élről, sokkal gyorsabb volt a felvezető kör a szokásosnál.

„Ők nem ok nélkül hajtanak lassan, csakhogy ez a többi csapat számára nem mindig jó" – jelentette ki. „Az FIA-nál azt mondják, nem szabad lassan menni, mégsem büntetnek meg senkit az ellenkezőjéért." Massa arra gyanakszik, hogy az elhúzódó felvezető kör Silverstone-ban szerepet játszott a rossz rajtjában is. „Kétszer teljesen meg kellett állnom közben. Meghúztam a kuplungkart, és csak vártam" – árulta el. „Már rengeteget panaszkodtunk emiatt, a versenyzői eligazításokon sok szó esett róla. Charlie azt ígérte, foglalkozni fog a kérdéssel, de eddig semmi nem történt."

Whiting a Spanyol Nagydíj előtt állította, hogy jobban oda fog figyelni a felvezető körök tempójára, amelyről akkor Sebastian Vettel is azt állította, „túl lassú." Romain Grosjean szerint ennek részben az az oka, hogy „az új szabályok miatt nehezebb együtt maradnia a mezőnynek, mert a rajtrácsra menet senki nem akarja lemeríteni az akkumulátorokat."

Lewis Hamilton, aki a sor elején haladva több alkalommal diktálta az iramot a többiek számára is, ugyanakkor rámutatott, hogy a pole pozíció tulajdonosának kell a legtovább egyhelyben várakoznia a rajt előtt. „Az autó részegységeinek hőmérséklete addig csökken, ezért nehezebb lesz jól indulni" – tette hozzá. „Ezért szoktam kísérletezgetni."

Csatlakozzon hozzánk a Facebookon is!

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!