Vágólapra másolva!
A csalódott brit biztos benne, hogy a Mercedes tanul a hibájából, és többé nem lesz a Kanadai Nagydíjhoz hasonló versenyük. A csapat számított rá, hogy problémák lehetnek a fékekkel.

Lewis Hamilton hátránya 22 pontra nőtt a világbajnokságban csapattársa, Nico Rosberg mögött, miután a Kanadai Nagydíjat a 47. körben fékhiba miatt fel kellett adnia. Hamilton idén másodszor esett ki műszaki probléma következtében, miközben Rosberg az összes eddigi versenyt az első vagy a második helyen tudta befejezni.

Hamilton már a rajtnál is veszített egy pozíciót Sebastian Vettellel szemben, de később a jobb végsebességének köszönhetően könnyedén megelőzte őt. Az első két etapban szorosan követte csapattársát, a második kerékcseréjük után azonban változott közöttük a sorrend: Rosbergnek kisebb problémája akadt a kiállásnál, ezért Hamilton megelőzte őt, de szinte azonnal fékproblémák jelentkeztek nála. Miután két kanyarban is látványosan leszaladt a pályáról, végül lelassított, és feladta a versenyt.

Hamilton pont nélkül távozik Kanadából Forrás: AFP

"Megelőztem a bokszkiállásnál, és arra gondoltam, hogy 'ez az, végre, micsoda érzés!', majd rögtön a következő körben tönkrementek a fékek" – nyilatkozta a csalódott brit. "Azt megelőzően mögötte haladtam, és ilyenkor a hátul lévő autója mindig jobban túlmelegszik. Ő végig tiszta levegőben haladt. Nem sokat tehettem, és amikor elé tértem vissza, már megfőttek a fékek."

A Mercedesek már ekkor is lassan haladtak, hiszen az MGU-K meghibásodása miatt 160 lóerővel kevesebbel rendelkeztek a verseny második felében, ami az egyenesekben komoly gondot okozott nekik. Hamilton fékproblémái azonban ettől függetlenül jelentkeztek. „Amikor Lewis kiállt kerékcserére, a bokszkiállás miatt túlmelegedtek a fékjei, és teljesen elveszítette őket” – magyarázta Toto Wolff a verseny után. Hamilton hozzátette, számítottak rá, hogy a fékeket rendkívüli módon megterhelő montreali pályán lesznek gondjaik, de ilyen komoly hibát azért nem vártak.

A kiesést meglepően jól viselő Hamilton elmondta, a Mercedes biztosan tanul majd a Kanadai Nagydíjon elkövetett hibáiból. "Kár, hogy itt nem tudtunk kettős győzelmet aratni, de remélhetőleg a következő futamon újra sikerül majd" - mondta. "A bajnokságban minden pont számít majd, ezért nem túl jó, hogy én már kétszer kiestem, míg Nico egyszer sem. De ez is a tanulási folyamat része - a csapatunk folyamatosan fejlődik, és biztos vagyok benne, hogy a jövőben nem lesznek ilyen problémáink."

Csatlakozzon hozzánk a Facebookon is!

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!