Vágólapra másolva!
A gumigyártó bejelentette a következő négy versenyre szánt abroncsait. A Hungaroringen ezúttal is a közepes és a lágy keverékek jutnak majd szerephez.

A Pirelli bejelentette, melyik abroncsokat lehet majd használni a 2014-es világbajnokság következő négy versenyén. A versenynaptárba 11 éves szünet után visszakerülő, két hét múlva megrendezendő Osztrák Nagydíjon a lágy és szuperlágy gumik kerülnek majd bevetésre. A monacói és a kanadai verseny után ez lesz sorozatban a harmadik nagydíj, ahol a két leggyorsabb keveréket lehet majd használni.

A július első hetében sorra kerülő Brit Nagydíjra a két legkeményebb abroncsot, a közepes és a kemény gumikat viszi el a Pirelli, tehát nem változtattak a tavalyi választásukhoz képest. A Német Nagydíjon visszatérnek a puhább abroncsok, Hockenheimben is a lágy és szuperlágy gumikat használhatják a versenyzők. A 2013-as németországi versenyeken a lágy és közepes gumik jutottak szerephez, de azt a versenyt nem Hockenheimben, hanem a Nürburgringen rendezték.

Július utolsó hétvégéjén, a Magyar Nagydíjon a lágy és a közepes gumik kerülnek majd bevetésre. A Pirelli itt sem változtatott, tavaly is ugyanezeket a keverékeket lehetett használni a Hungaroringen.

Csatlakozzon hozzánk a Facebookon is!

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!