Vágólapra másolva!
Legalábbis a Twitteren azt állítja, megbeszélték a nézeteltéréseiket. Gary Paffett szerint természetes, hogy nehezen viselik a rivalizálást.

Lewis Hamilton azt állítja, békét kötött Nico Rosberggel a monacói afférjuk után. A Mercedes versenyzőinek viszonya azután romlott meg látványosan, hogy Hamilton a Spanyol Nagydíj hajrájában a csapat által előírtnál magasabb teljesítményű motorbeállítás segítségével őrizte meg a vezetést, amit Rosberg zokon vett. Legközelebb, Monacóban a német úgy szerezte meg a pole pozíciót, hogy a Q3 végén kicsúszott, így a csapattársa a sárga zászlók miatt nem tudott javítani az időeredményén.

Hamilton szándékosnak tartotta ezt a manővert, s miután másnap Rosberg győzelméhez sem gratulált a dobogón, a kapcsolatukat firtató kérdésre rávágta, hogy, „nem vagyunk barátok. Kollégák vagyunk." Péntek este viszont a Twitteren már azt írta: „Régóta barátok vagyunk & barátokként megéltünk hullámhegyeket & hullámvölgyeket. Ma beszélgettünk & minden oké, barátok maradtunk. #noproblem." Hamilton kitweetelt ehhez egy régi közös fotót is, amelyen mindketten egy-egy monociklin ülnek – ezt ő annak idején, még amikor a gokartban voltak csapattársak, azért tanulta meg használni, mert Rosberg már tudta.

Ugyanakkor sokan biztosra veszik, hogy a világbajnoki címért küzdő csapattársak között hosszú távon úgysem tartható fenn a jó viszony. Felipe Massa szerint ez nem feltétlenül baj, mert a Mercedes a fölényének köszönhetően akkor is biztos lehet a győzelmében, ha Hamilton és Rosberg egymásnak esnek. Gary Paffett, a McLaren tesztpilótája – aki évekig dolgozott együtt Hamiltonnal – normálisnak tartja a rivalizálás elfajulását.

Hamilton azt mondja, kibékült Rosberggel Forrás: AFP/Boris Horvat

„Két olyan pilótáról van szó, akik mindketten nagyon gyorsak, buzog bennük a versenyszellem, és az autójuk eddig jobb mindenki másénál, tehát lényegében csak egymás ellen harcolnak. A két csapattárs célja ilyenkor lényegében kizárólag az, hogy legyőzze a másikat" – mondta az Origo GPhírek kérdésére a Hungaroringen, ahol a hétvégén a DTM-ben áll rajthoz.

„Érdekes lesz látni, ők hogyan birkóznak meg a helyzettel. Senki nem szereti, ha legyőzik, pedig ekkora technikai fölény mellett világosan kiderül, ha ez történik."

Paffett azokkal ért egyet, akik szerint Rosberg egyszerűen csak hibázott a Mirabeau-nál az időmérő végén, nem direkt csúszott ki. „Nem! A személyisége sem olyan, hogy ilyesmire vetemedjen" – jelentette ki. „Természetes, hogy Lewis elkeseredett a vereség miatt, de ezen túl kell lépnie. Ha vissza akar vágni, nincs más választása, Kanadában le kell győznie Nicót."

A McLaren tesztpilótájának tetszik, ahogy a csapatuk kezeli a helyzetet. „Szerintem fantasztikus, hogy a Mercedes hagyja őket küzdeni" – mondta. „A közönség mindent szeretne látni, csak egymás mögött vonatozó autókat nem."

Csatlakozzon hozzánk a Facebookon is!

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!