Vágólapra másolva!
Nem tetszik neki, ahogy a brit a monacói hétvégén viselkedett, Nico Rosberg higgadtságát ellenben méltatja. Úgy véli, egy jó győztesnek a vereséget is illik megfelelően kezelnie.

Sok kritika éri Lewis Hamiltont a monacói hétvégéjén mutatott reakciói miatt, és bírálói közé tartozik a kétszeres világbajnok, Mika Häkkinen is. A korábbi versenyző az egyre feszültebb viszonyban lévő Hamiltont és Nico Rosberget egyaránt jól ismeri, és nemtetszését fejezte ki azért, ahogy a brit viselkedett az előző nagydíjon. "Nagyra értékelem Nico higgadtságát ebben a helyzetben. Nem tetszik, ahogy Lewis viselkedett az elmúlt napokban, ez méltatlan volt hozzá" - mondta az Ilta Sanomatnak.

A Mercedes pilótái a vb-címért folytatott küzdelemben egyre több borsot törnek egymás orra alá, és a monacói időmérőn Rosberg egy vezetési hibával öntött olajat a tűzre, amikor a Mirabeau kanyarban a szervizútra menekülve előhívta a sárga zászlókat, megakadályozva a csapattársát abban, hogy javítson az idején. Bár Hamilton úgy érezte, hogy Rosberg szándékosan hibázott, a sportfelügyelők nem így látták. A vádaskodó brit ráadásul nem gratulált a futamot is megnyerő németnek, és valószínűleg egyéb megjegyzéseivel is maga alatt vágta a fát.

Häkkinen szerint Rosberg jobban viselkedik, mint Hamilton Forrás: AFP/Boris Horvat

Häkkinen nem tudja, hogy a két versenyző kapcsolata végleg megromlott-e, mindenesetre úgy véli, Hamiltonnak illene lépnie a békülés felé. "Nehéz megjósolni, hogy lesz-e változás. Azt sem tudom, hogy Lewis egyáltalán fontolóra veszi-e a bocsánatkérést a viselkedéséért. Minden tőle függ. Véleményem szerint azonban egy jó győztes tudja, hogy hogyan kell veszteni" - közölte. E véleményének egyébként már korábban is hangot adott, ami nem véletlen, ugyanis ő maga csak sok balszerencse után jutott fel a csúcsra.

A finn számára az első pillanattól fogva világos volt, hogy a hétvégi láncreakciót elindító Rosberg-hiba nem volt szándékos. "Nekem egyértelmű, hogy blokkoltak a fékjei a Mirabeau-nál. A kanyarhoz vezető lejtő teli van durva göröngyökkel, ezért könnyű hibázni ott" - mondta.

Csatlakozzon hozzánk a Facebookon is!

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!