Vágólapra másolva!
A kétszeres F1-es bajnok szerint honfitársának mielőbb megoldást kell találnia azokra a problémákra, amelyek miatt egyelőre nem tudja tartani a lépést Fernando Alonsóval. A Ferrari autóját nem tartja katasztrofálisnak.

Miközben Fernando Alonso egyre jobban ráérzett az autójára, és a négy versenyen szerzett 41 pontjával elfoglalta a tabella 3. helyét a Mercedes párosa mögött, Kimi Räikkönen egyelőre nem találja az összhangot a Ferrarival, és eddig alig negyedannyi (11) pontot gyűjtött, mint csapattársa.

A finn egyik futamon sem tudott Alonso előtt célba érni, amit elsősorban azzal magyarázott, hogy még keresi a hozzá legjobban illő beállításokat, és Kínában a gumik felmelegítésével is gondja volt a hűvös időben.

A Forma-1 1998-as és 1999-es bajnoka, Mika Häkkinen jelentősnek érzi a Ferrari versenyzői közti különbséget, és fontosnak tartja, hogy honfitársa mielőbb csökkentse, illetve eltüntesse azt. "Kiminek problémái vannak, amelyeket meg kell oldania. Alonso egyelőre előtte jár, és nem is kis különbséggel" - mondta. "Lement négy verseny, szerintem Kiminek ennyi idő alatt fel kellett volna vennie a ritmust. Az autója nem lehet annyira katasztrofálisan rossz, hogy ne tudna szembeszállni Alonsóval. Muszáj tennie valamit, méghozzá nagyon gyorsan."

Räikkönennek össze kell szednie magát Forrás: AFP

Räikkönen köztudottan nem kedveli a szimulátort, pedig Häkkinen szerint jól járna vele, ha használná. "Nem akarok tanácsokat osztogatni Kiminek, mert feltételezem, hogy egy korábbi világbajnok magától is a problémák megoldására koncentrál, hogy legyőzze a csapattársát, és megfelelő teljesítményt nyújtson" – tette hozzá ugyanakkor.

Häkkinen nemtetszését fejezte ki amiatt, hogy Sebastian Vettel Kínában - a 2013-as Malajziai Nagydíj után - ismét semmibe vette a Red Bull utasításait. A csapatnál váltig állítják, hogy a német többszöri felszólítás után szándékosan engedte el maga mellett Daniel Ricciardót, és nem lesodródott az 1-es kanyarnál, de a finn szerint Vettelnek változtatnia kell magatartásán.

"A csapat nem tudta megtanítani Vettelnek, mit kell tennie az ilyen helyzetekben. A viselkedésével előbb-utóbb károkat fog okozni önmagának is" - vélte Häkkinen.

Csatlakozzon hozzánk a Facebookon is!

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!