Vágólapra másolva!
A Red Bullnál nem értik, az autója miért koptatja durvábban a hátsó gumikat, mint Daniel Ricciardóé. Legyártanak neki egy új kasztnit, ez azonban időbe telik.

Sebastian Vettel idei küszködése jól dokumentált. A címvédő a szezon első négy időmérőjéből hármon kikapott csapattársától, Daniel Ricciardótól, akit ráadásul az utóbbi két versenyen el is kellett engednie maga mellett. Bár sokan a tavaly óta betiltott befújt diffúzorhoz igazított vezetési stílusának tulajdonítják, hogy egyelőre nem találja az összhangot az autójával, a Red Bull tanácsadója, Helmut Marko szerint ennél többről lehet szó.

"Nem értjük, hogy Vettel hátsó gumijai miért koptak sokkal durvábban Ricciardóénál" - mondta a Sport Bildnek. "Most azt vizsgáljuk, hogy nincs-e valami gond a kasztnijával." Marko hozzátette, hogy Vettel "új kasztnit kap, amint elkészül" - ez azonban időbe telhet, mert egy váz elkészítése a szénszálas rétegek magas száma és trükkös elhelyezése, valamint a hosszas kézimunka miatt hetekig tart.

A Red Bull főnöke, Christian Horner nemrég azt mondta, Vettel nem érzi eléggé az autóját, és a gumikopás ennek csak az egyik következménye. Marko szerint nem egyszerű a végére járni, hogy pontosan miért küszködik. "Sebastiannak a speciális vezetési stílusa miatt arra van szüksége, hogy a lefelé váltások közben az autója stabil legyen, és a sok új rendszer mellett ezt egyelőre nem kapta meg" - magyarázta Marko az elektronikusan vezérelt hátsó fékerőre utalva.

"Az idei szezon technikailag annyira bonyolult, hogy a mérnökök sem értenek mindent, ezért Seb számára még nehezebb az igényeihez igazítania az autót."

Marko biztos benne, hogy Vettel idővel felülkerekedik a problémákon. "Eleinte 2012-ben is hasonló helyzetben volt, de miután elégedett lett az autója hátuljával, legyőzhetetlenné vált" - emlékeztetett. "Sebastian egy perfekcionista. Addig fog babrálni a beállításokkal, amíg meg nem oldódnak a gondjai."

Csatlakozzon hozzánk a Facebookon is!

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!